Festival Dobrot slovenskih kmetij bo septembra

Festival Dobrot slovenskih kmetij bo septembra

Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra

Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra

Priprave na Dobrote slovenskih kmetij kljub težavam, ki jih povzročajo zdravstvene razmere in temu primerni ukrepi, potekajo nemoteno.

Ocenjevanja dobrot so v polnem teku in pričakujejo, da bodo z vsemi ocenjevanji končali že maja. Vsem kmetijam, ki so letos prijavili svoje izdelke v oceno (teh je 980 v 15 kategorijah), bodo takoj po končanih ocenjevanjih poslali ocene, da bodo te lahko pri prodajo že uporabile nove znake dobrot.

Bistvo ocenjevanj oziroma Dobrot slovenskih kmetij je namreč prav v tem, da lahko kmetije s pomočjo strokovnih ocen izboljšajo kakovost svojih izdelkov. Boljša kakovost, na katero opozorijo z uporabo znakov, ki jih prejmejo kmetije, pa lahko omogoči tudi boljšo prodajo.  

So pa organizatorji glede na trenutno stanje v državi in v želji, da bi zaključni festival potekal v neokrnjeni obliki, prestavili datum prireditve na prvi konec tedna v septembru, od 3. do 5. septembra. Na festivalu naj bi tako razglasili rezultate, podelili priznanja, del dobrot pa se bo lahko tudi poskusilo in kupilo na stojnicah. Hkrati bodo izvedli tudi strokovni posvet, kjer bodo dali poudarek na slovenski gastronomiji, ki se naslanja na slovenski izvor porekla hrane, predvsem na dobrote slovenskih kmetij.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.