Festival Dobrot slovenskih kmetij bo septembra

Festival Dobrot slovenskih kmetij bo septembra

Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra

Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra

Priprave na Dobrote slovenskih kmetij kljub težavam, ki jih povzročajo zdravstvene razmere in temu primerni ukrepi, potekajo nemoteno.

Ocenjevanja dobrot so v polnem teku in pričakujejo, da bodo z vsemi ocenjevanji končali že maja. Vsem kmetijam, ki so letos prijavili svoje izdelke v oceno (teh je 980 v 15 kategorijah), bodo takoj po končanih ocenjevanjih poslali ocene, da bodo te lahko pri prodajo že uporabile nove znake dobrot.

Bistvo ocenjevanj oziroma Dobrot slovenskih kmetij je namreč prav v tem, da lahko kmetije s pomočjo strokovnih ocen izboljšajo kakovost svojih izdelkov. Boljša kakovost, na katero opozorijo z uporabo znakov, ki jih prejmejo kmetije, pa lahko omogoči tudi boljšo prodajo.  

So pa organizatorji glede na trenutno stanje v državi in v želji, da bi zaključni festival potekal v neokrnjeni obliki, prestavili datum prireditve na prvi konec tedna v septembru, od 3. do 5. septembra. Na festivalu naj bi tako razglasili rezultate, podelili priznanja, del dobrot pa se bo lahko tudi poskusilo in kupilo na stojnicah. Hkrati bodo izvedli tudi strokovni posvet, kjer bodo dali poudarek na slovenski gastronomiji, ki se naslanja na slovenski izvor porekla hrane, predvsem na dobrote slovenskih kmetij.

Nazaj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri