Evropska komisija je odobrila pomoč slovenskim prašičerejcem

Evropska komisija je odobrila pomoč slovenskim prašičerejcem

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Prašičereja, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
Evropska komisija je odobrila pomoč slovenskim prašičerejcem

Evropske komisije je odobrila 3,6 milijona evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo prašičerejcem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa.

Ključne besede: Koronavirus, pandemija, ukrepi

Kot je zapisano v sporočilu Evropske komisije, bo pomoč v obliki neposrednih nepovratnih sredstev v višini do 225.000 evrov na upravičenca namenjena zadovoljevanju likvidnostnih potreb upravičencev in nadaljevanju njihovih dejavnosti med pandemijo in po njej.

Cilj sheme je pomagati upravičencem pri reševanju njihovih likvidnostnih potreb in nadaljevanju dejavnosti med izbruhom pandemije in kasneje. Komisija je ugotovila, da je slovenska shema v skladu s pogoji začasnega okvira.

Pomoč ne bo presegla 225.000 EUR na upravičenca, dejavnega v primarnem kmetijskem sektorju in bo odobren do 30. junija 2021.

Komisija je zaključila, da je ukrep potreben, ustrezen in sorazmeren za odpravo resne motnje v gospodarstvu Slovenije.

Več v sporočilu Evropske komisije TUKAJ.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri