Etiketa - osebna izkaznica vina

Etiketa - osebna izkaznica vina

JSKS, Zbornica svetuje, Vinogradništvo in vinarstvo  | 
Etiketa - osebna izkaznica vina

O tem, kaj je pomen etikete na vinski steklenici in zakaj je potrebna zakonska podlaga, ki ureja kaj mora biti in kaj je lahko na njej navedeno, lahko preberete v strokovnem gradivu strokovnjakinje za vinarstvo in pridelavo sadjevca KGZS Zavoda Maribor Tadeje Vodovnik Plevnik.

Ključne besede: vinarstvo

Etiketa je tista, ki v trgovini pritegne neodločenega kupca in pogled nanjo pospeši korak odločenemu. Lahko je klasično elegantna ali drzna in inovativna.

Že stoletja seznanja porabnike o poreklu, vrsti in kakovosti vina. Da bi se izognili zavajanju porabnikov je zakonsko urejeno, kaj mora biti in kaj je lahko na njej.

"Podatki na etiketi predstavljajo vino in lahko rečemo, da je etiketa osebna izkaznica vina," med drugim navaja vinska strokovnjakinja Tadeja Vodovnik Plevnik v strokovnem gradivu Etiketa - osebna izkaznica vina na povezavi TUKAJ.

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri