Elektrika cenejša tudi za kmetije

Elektrika cenejša tudi za kmetije

JSKS, Sporočila za javnost, Ekonomika in davki, Gospodarjenje  | 
Elektrika cenejša tudi za kmetije

Vlada Republike Slovenije je v sklopu ukrepov v času epidemije izdala Odlok, na podlagi katerega bodo računi za elektriko nižji za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije.

Po ocenah naj bi to znižalo račun za električno energijo za povprečno gospodinjstvo za okrog 20 odstotkov.

Kot mali poslovni in gospodinjski odjemalci se praviloma štejejo tudi kmetje, ki zato v času od 1.3.2020 do 31.5.2020 ne bodo plačevali prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije.

Kot gospodinjski odjemalec se sicer šteje odjemalec, ki kupuje električno energijo, zemeljski plin, toploto ali drug energetski plin za svojo lastno rabo v gospodinjstvu, kar izključuje rabo za opravljanje trgovinskih ali poklicnih dejavnosti.

Kot Mali poslovni odjemalec pa se šteje odjemalec na nizki napetosti, ki ni gospodinjski odjemalec in ima priključno moč manjšo od 41 kW.

Odlok na povezavi TUKAJ.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri