Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica

Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Rastlinska pridelava  | 
Z več znanja do manjših bremenitev okolja in podtalnice.

Z več znanja do manjših bremenitev okolja in podtalnice.

Vabljeni na prikaz Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica, ki bo v četrtek, 11. aprila, na njivi kmetije Martina Frasa v Segovcih pri Apačah.

V okviru projekta SI-MUR-AT so zasnovali 3 testna poskusna polja z opremo za vzorčenje onesnaževal in izvajanjem alternativne agronomske prakse (AAP) – v primerjavi s konvencionalnimi postopki.

Poskusna polja služijo kot izobraževalni objekt za usposabljanje pridelovalcev in tudi za seznanjanje prebivalstva lokalne skupnosti z aktivnostmi za zmanjševanje sproščanja onesnaževal, ki izvirajo iz kmetijske pridelave. Ta sistem je lahko vzorčni primer za celotno ozemlje Slovenije, lahko se ga obravnava kot sestavni del opreme upravljavcev vodnih virov in omrežij pitne vode.

Pričakuje se, da bodo z možnostjo prikaza AAP ter z izvedbo izobraževalnih delavnic in tiskom priročnikov motivirali in dodatno izobrazili pridelovalce, da bodo bolj uspešno izvajali AAP na vodovarstvenih območjih Mure in svetovalce, da bodo bolje svetovali glede izvajanja APP.

Kot rezultat usposabljanja se pričakuje večji interes pridelovalcev za izvajanje AAP, boljše stanje voda in boljše ekonomske rezultate celotne regije.

Vabilo in program

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!