Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica

Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Rastlinska pridelava  | 
Z več znanja do manjših bremenitev okolja in podtalnice.

Z več znanja do manjših bremenitev okolja in podtalnice.

Vabljeni na prikaz Ekološko trajnostno kmetijstvo in podtalnica, ki bo v četrtek, 11. aprila, na njivi kmetije Martina Frasa v Segovcih pri Apačah.

V okviru projekta SI-MUR-AT so zasnovali 3 testna poskusna polja z opremo za vzorčenje onesnaževal in izvajanjem alternativne agronomske prakse (AAP) – v primerjavi s konvencionalnimi postopki.

Poskusna polja služijo kot izobraževalni objekt za usposabljanje pridelovalcev in tudi za seznanjanje prebivalstva lokalne skupnosti z aktivnostmi za zmanjševanje sproščanja onesnaževal, ki izvirajo iz kmetijske pridelave. Ta sistem je lahko vzorčni primer za celotno ozemlje Slovenije, lahko se ga obravnava kot sestavni del opreme upravljavcev vodnih virov in omrežij pitne vode.

Pričakuje se, da bodo z možnostjo prikaza AAP ter z izvedbo izobraževalnih delavnic in tiskom priročnikov motivirali in dodatno izobrazili pridelovalce, da bodo bolj uspešno izvajali AAP na vodovarstvenih območjih Mure in svetovalce, da bodo bolje svetovali glede izvajanja APP.

Kot rezultat usposabljanja se pričakuje večji interes pridelovalcev za izvajanje AAP, boljše stanje voda in boljše ekonomske rezultate celotne regije.

Vabilo in program

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri