Ekološko kmetovanje v času izrednih razmer

Ekološko kmetovanje v času izrednih razmer

Ekološko kmetijstvo, Zbornica svetuje  | 
Ekološko kmetovanje v času izrednih razmer

Za čas izrednih razmer je stopilo v veljavo nekaj ukrepov s katerimi se olajšuje možnost oddaje in obravnave vlog za izjeme od ekološkega kmetovanja.

Ključne besede: Ekološko kmetijstvo

Kmetje, ki želijo pridobiti dovoljenje za izjemo od pravil ekološkega kmetovanja vložijo vlogo na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) ali na organizacijo za kontrolo in certificiranje (KO).

Vloge za pridobitev dovoljenja za izjeme se oddaja na način, da je čim manj fizičnega stika med kmeti, zaposlenimi na ministrstvu ali kontrolni organizaciji. Zato se uporabljajo elektronske poti. Ministrstvo bo na enak način izdalo tudi odločbo.

V primeru vloge za nakup neekološkega semena  se vloga odda tudi na elektronski način, preko elektronske pošte na kontrolno organizacijo v kateri je kmet vključen v kontrolo. Kontaktni podatki:

IKC

KON – CERT

Bureau veritas, d. o. o.

TUV-SUD, d. o. o.

V primeru vlog za nakup neekoloških živali ali drugih izjem se pošlje vloga na elektronski naslov MKGP: sonja.jurcan@gmail.com  (GSM 031 341 616)

Za uveljavljanje oziroma za odobritev izjem od ekološkega kmetovanja pa se lahko uporabijo tudi obrazci, ki se nahajajo na povezavi tukaj.

Oddaja vlog na ta način bo omogočena do konca izrednih razmer povezane z epidemijo koronavirusa (COVID-19).

Več o tem si lahko preberete na povezavi tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Posebna ponudba 54. sejem MOS

15. 09. 2021 ob 09:00 - 19. 09. 2021 do 18:00

Celje

Tudi letos vam Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z organizatorjem sejma Celjskim sejmom ponuja možnost cenejšega nastopa na sejmu MOS v Celju, ki naj bi bil letos od 15. do 19. septembra 2021  na celjskem sejmišču.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri