Dve dobri novici za kmete

Dve dobri novici za kmete

Zbornica svetuje, Zaposlitev in sociala, Gospodarjenje  | 
Dve dobri novici za kmete

Področje pokojninskega in invalidskega zavarovanja kmetov do sedaj ni bilo ustrezno urejeno. Predlog spremembe zakona, ki ureja to področje, bo na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije vključeval tudi rešitve v prid kmetov.

Ključne besede: zavarovanje kmetov

Včeraj je zasedal odbor za delo družino, socialne zadeve in invalide v DZ, na katerem so potrdili predlog zakona o dopolnitvah zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki za kmete prinaša kar dve ugodnosti, in sicer:

  1. priznanje dokupljenih kmečkih let po ZPIZ-83;
  2. priznanje širšega obsega pravic za kmete, ki niso bili združeni kmetje, vendar so plačevali prispevke v višini, kot so jih plačevali združeni kmetje za širši obseg.

Sledi še razprava in glasovanje o predlogu v državnem zboru. Na KGZS pričakujemo, da bo dobil predlog zadostno podporo v DZ in bo sprejet.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri