Dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na premičnih stojnicah

Dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na premičnih stojnicah

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Z novim Odlokom o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, bodo sproščene omejitve v devetih regijah. Od sobote 23. januarja, do petka 29. januarja bo dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev na premičnih stojnicah.

Ključne besede: Koronavirus, epidemija, vladni ukrepi, premične stojnice

Te regije so: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev Vlade RS, da dovoli prodajo kmetijskih pridelokov na premičnih stojnicah. V zvezi s tem smo prejeli ogromno obupanih klicev naših članov in se trudili za rešitev zapleta ter uvrstitev prodaje kmetijskih pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij na premičnih stojnicah med dovoljene izjeme.

Šlo je namreč za onemogočanje prodaje lastnih pridelkov in izdelkov na stojnicah, ki so na stalnih mestih že dalj časa in za katere kmetje plačujejo najemnine (stojnice na parkiriščih, bencinskih servisih, v velikih trgovskih centrih in podobno). Navedene lokacije niso določene kot tržnice in zato jih inšpektorji sankcionirajo, čeprav predstavlja tovrstna prodaja s stališča okužbe s koronavirusom zelo majhno tveganje.

O tem je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 govoril državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc TUKAJ. 

Vlada je po besedah Zajca, ob upoštevanju ocene in stališča zdravstvene stroke ter aktualne epidemiološke slike podaljšala oziroma sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote 23. do petka 29. januarja.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri