Dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na premičnih stojnicah

Dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na premičnih stojnicah

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Z novim Odlokom o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, bodo sproščene omejitve v devetih regijah. Od sobote 23. januarja, do petka 29. januarja bo dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev na premičnih stojnicah.

Ključne besede: Koronavirus, epidemija, vladni ukrepi, premične stojnice

Te regije so: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev Vlade RS, da dovoli prodajo kmetijskih pridelokov na premičnih stojnicah. V zvezi s tem smo prejeli ogromno obupanih klicev naših članov in se trudili za rešitev zapleta ter uvrstitev prodaje kmetijskih pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij na premičnih stojnicah med dovoljene izjeme.

Šlo je namreč za onemogočanje prodaje lastnih pridelkov in izdelkov na stojnicah, ki so na stalnih mestih že dalj časa in za katere kmetje plačujejo najemnine (stojnice na parkiriščih, bencinskih servisih, v velikih trgovskih centrih in podobno). Navedene lokacije niso določene kot tržnice in zato jih inšpektorji sankcionirajo, čeprav predstavlja tovrstna prodaja s stališča okužbe s koronavirusom zelo majhno tveganje.

O tem je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 govoril državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc TUKAJ. 

Vlada je po besedah Zajca, ob upoštevanju ocene in stališča zdravstvene stroke ter aktualne epidemiološke slike podaljšala oziroma sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, ki velja od sobote 23. do petka 29. januarja.

Nazaj

Prihajajoči dogodki