Dobro počutje rejnih živali v teoriji in praksi

Dobro počutje rejnih živali v teoriji in praksi

Zbornica svetuje, Izobraževanje, Živinoreja, Živinoreja, Živinoreja, Živinoreja  | 
Na seminarju predstavljene teorije in prakse zagotavljanja dobrega počutja rejnih živali

Na seminarju predstavljene teorije in prakse zagotavljanja dobrega počutja rejnih živali

Dobro obiskan seminar Dobro počutje rejnih živali v organizaciji KGZS

Dobrobit živali je zapleten in večplasten pojem z znanstvenimi, etičnimi, ekonomskimi, kulturnimi, socialnimi, verskimi in političnimi razsežnostmi in zbuja vedno večje zanimanje civilne družbe. V zadnjem desetletju pri razumevanju vprašanja dobrobiti živali prihaja do precejšnjih sprememb. Nova znanstvena dognanja in napredek strok, ki se vsebinsko ukvarjajo z živalim, omogočajo bistveno boljši vpogled v okoliščine, ki vplivajo na počutje oziroma dobrobit živali. 

Zato smo na KGZS v sodelovanju z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) ter Veterinarsko zbornico Slovenije pripravili seminar Dobro počutje rejnih živali. Tako so v ponedeljek, 11. marca, v prostorih KGZS v Ljubljani predstavniki omenjenih organizacij prenesli svoje izkušnje in nasvete, kako ustrezno zagotoviti dobro počutje rejnih živali. Predsednik Veterinarske zbornice dr. Ožbalt Podpečan je predstavil pogled veterinarjev praktikov na dobro počutje rejnih živali in kakšno je dejansko stanje na terenu. Delo inšpekcije za UVHVVR in najpogostejše napake, ki jih zaznajo uradni veterinarji pri svojem delu, je predstavil dr. Branko Podpečan iz UVHVVR.

Na drugi strani sta mag. Gašper Cerar in Janja Virant iz pravnega sektorja na uradu KGZS svetovala, na kaj mora biti pozoren rejec pri obisku veterinarskega inšpektorja. Svoje izkušnje z obiski inšpektorjev in kako se je lotil odpravljanja nepravilnosti, ki jih je ugotovil veterinar, pa je delil rejec Primož Pevec.

Posnetke predavanj si lahko ogledate na spletni strani zbornice www.kgzs.si/za-medije/tv-zelena-dezela.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki