Davčna obravnava agrarnih skupnosti - pojasnila in navodila za izvajanje davčnih obveznosti 2024

Davčna obravnava agrarnih skupnosti - pojasnila in navodila za izvajanje davčnih obveznosti 2024

JSKS, Zbornica svetuje, Travništvo, pašništvo in pridelava krme, Ekonomika in davki, Gospodarjenje  | 
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Finančna uprava RS je pripravila pojasnilo o davčni obravnavi agrarnih skupnosti in njenih članov. Dokument je bil izdan v januarju 2024 in je dostopen na spletni strani FURS.

Ključne besede: agrarne skupnosti, davki, kmetijstvo, zakon, KGZS

Agrarne skupnosti so kot skupnosti solastnikov ali skupnih lastnikov premoženja dolžne izpolnjevati davčne obveznosti. Finančna uprava RS je prvo pojasnilo o obdavčitvi premoženja in dejavnosti v agrarnih skupnostih pripravila v 2013. Kasneje, v 2015 je bil sprejet Zakon o agrarnih skupnosti, ki je bil dopolnjen in spremenjen v 2022. Novo pojasnilo FURS je bilo izdano v januarju 2024 in obravnava davčno obravnavo agrarnih skupnosti in njenih članov. Pojasnilo FURS je dostopno na spletni strani TUKAJ

 


 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!