Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Pretekli konec tedna  je v Celovcu potekal Kmetijski sejem Alpe Jadran v Celovcu, ki na dve leti predstavlja  novosti  v kmetijski tehniki, hlevski opremi, pa tudi take, ki so uporabne za širšo kmetijo ali v gospodinjstvu.  

Ključne besede: kmetijski sejem, Celovec

Sejma se je udeležil tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, ki si je v spremstvu predstavnikov sejma in naših koroških rojakov, ki so organizirani v okviru Kmečke izobraževalne skupnosti, ogledal sejem, še posebej pa je pozdravil razstavljavce kmetijske tehnike iz Slovenije.

Predsednik Cvetko Zupančič je izrazil zadovoljstvo, da nekateri naši proizvajalci kmetijskih strojev in opreme brez zadržkov lahko postavijo ob bok tujim proizvajalcem. Z lastnim razstavnim prostorom se je predstavljalo sedem slovenskih podjetij: Agromehanika iz Kranja, Plevnik iz Dobrove pri Ljubljani; Rositech iz Poljčan; Sip, Šempeter; Tajfun, Planina; Uniforest iz Petrovč in Vi-JA iz Žalca. Kar nekaj naših proizvajalcev pa je bilo prisotnih preko njihovih avstrijskih zastopnikov. Sejma se je udeležilo okrog 20.000 obiskovalcev, dobrih 1000 tudi iz Slovenije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.