Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
Celovški kmetijski sejem s slovenskim pridihom

Pretekli konec tedna  je v Celovcu potekal Kmetijski sejem Alpe Jadran v Celovcu, ki na dve leti predstavlja  novosti  v kmetijski tehniki, hlevski opremi, pa tudi take, ki so uporabne za širšo kmetijo ali v gospodinjstvu.  

Ključne besede: kmetijski sejem, Celovec

Sejma se je udeležil tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, ki si je v spremstvu predstavnikov sejma in naših koroških rojakov, ki so organizirani v okviru Kmečke izobraževalne skupnosti, ogledal sejem, še posebej pa je pozdravil razstavljavce kmetijske tehnike iz Slovenije.

Predsednik Cvetko Zupančič je izrazil zadovoljstvo, da nekateri naši proizvajalci kmetijskih strojev in opreme brez zadržkov lahko postavijo ob bok tujim proizvajalcem. Z lastnim razstavnim prostorom se je predstavljalo sedem slovenskih podjetij: Agromehanika iz Kranja, Plevnik iz Dobrove pri Ljubljani; Rositech iz Poljčan; Sip, Šempeter; Tajfun, Planina; Uniforest iz Petrovč in Vi-JA iz Žalca. Kar nekaj naših proizvajalcev pa je bilo prisotnih preko njihovih avstrijskih zastopnikov. Sejma se je udeležilo okrog 20.000 obiskovalcev, dobrih 1000 tudi iz Slovenije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri