Brezplačno svetovanje za ekološko kmetovanje

Brezplačno svetovanje za ekološko kmetovanje

Ekološko kmetijstvo, Izobraževanje  | 
Brezplačno svetovanje za ekološko kmetovanje
Vse, ki ste vključeni v ekološko kontrolo in potrebujete pomoč pri razvoju vaše kmetije in prodajnih poti, vabimo, da se vključite v program brezplačnega svetovanja.

Ključne besede: eko

Svetovanje oziroma pomoč se izvaja za prodajo proizvodov v javne zavode oziroma vključevanje v sisteme javnega naročanja, trgovske verige, HORECA sektor in druge oblike trženja, za povezovanje oziroma vključevanje v organizirane oblike trženja ekoloških proizvodov (skupine proizvajalcev, zadruge ipd.) in pri razvoju kmetij in dopolnilnih dejavnostih.

Glavni namen programa je, da se okrepi tržno povezovanje ekoloških kmetij, poveča obseg domačih ekoloških živil na trgu ter spodbudi razvoj ekoloških kmetij.

Aktivnosti bodo izvajali strokovnjaki Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije (ZDEKS), KGZS – kmetijsko gozdarskih zavodov in Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru (FKBV), ki imajo bogata (praktična) znanja in izkušnje ter tudi povezave z  morebitnimi partnerji oziroma kupci (zadruge, skupine proizvajalcev, javni zavodi, trgovine ind.).

Aktivnosti se bodo izvajale kot svetovanje na terenu oziroma kmetijah in prek telefona oziroma e-pošte. Program se bo izvajal do aprila 2024, zato pohitite s prijavami.

Vse, ki se želite vključiti v program, prosimo, da izpolnite spletni prijavni obrazec, ki ga najdete tukaj.

Za več informacij se lahko obrnete na vašega kmetijskega svetovalca (KGZS) ali direktno na ZDEKS (040 303 752, 041 376 561) oziroma FKBV (ekoinputi.fkbv@um.si in 02 232 09 08 ob torkih, sredah in četrtkih med 9. in 12. uro).

Nazaj

Prihajajoči dogodki