Brez kmeta se tudi partije šaha ne da dobiti

Brez kmeta se tudi partije šaha ne da dobiti

Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Razstavni prostor KGZS je obiskal tudi predsednik RS Borut Pahor

Razstavni prostor KGZS je obiskal tudi predsednik RS Borut Pahor

Danes je na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni predsednik Republike Slovenije Borut Pahor nagovoril prisotne in slavnostno odprl jubilejni, 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA.

Ob odprtju je Pomurskemu sejmu vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za 60 let uspešnega prirejanja mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki spodbuja odličnost, povezovanje in mednarodno sodelovanje v kmetijstvu in živilstvu ter razvoj slovenskega podeželja.

Na odprtju je sodeloval tudi predsednik KGZS Roman Žveglič, ki je med drugim opozoril na to, da je v agroživilski verigi kmet seveda prvi, ampak na žalost tudi najšibkejši člen. “Kmetje imamo občutek, da smo tako kot v partiji šaha, da se najprej žrtvuje kmeta, vendar je resnica tudi ta, da če kmeta ni, se tudi partije šaha ne da dobiti.  Država iz davka na dodano vrednost in tudi kruha dobi seveda veliko več kakor kmet za pšenico, ki je v tistem kilogramu kruha,” je še dodal. Hkrati je ob jubileju sejma spomnil, da je sejem stičišče tehnologij, znanja, prenosa izkušenj, nenazadnje seveda tudi druženja.

Na druženje vabimo tudi na razstavni prostor KGZS v hali B, hkrati pa tudi na naše dogodke, kjer boste prejeli tako znanje kot izkušnje.

Nazaj

Prihajajoči dogodki