Bodimo odgovorni, cepimo se!

Bodimo odgovorni, cepimo se!

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Gospodarjenje  | 
Bodimo odgovorni, cepimo se!

Zaupajmo uradni medicini in s cepljenjem poskrbimo, da omejimo nevarnost okužb s koronavirusom.

Ključne besede: Koronavirus, pandemija, ukrepi

»Možnost cepljenja proti koronavirusu ocenjujem kot privilegij. Dosežki medicine mi dajejo občutek varnosti. Prepričan sem, da s cepljenjem prispevamo svoj delež za skupno dobro, saj zaščitimo sebe in okolico.

Za zaustavitev pandemije je nujno sodelovanje vseh. S prošnjo, da se odločimo za cepljenje, se obračam na člane Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije,« poziva predsednik KGZS Roman Žveglič.

Pogled v zgodovino pove, da je možno virus ustaviti tudi po naravni poti, a gre za način, ki zahteva žrtve. Tako je v času pandemije španske gripe v enem letu umrlo prek 50 milijonov ljudi. Danes živimo v času, ko znanost najde rešitve za marsikaj in tako je virus možno omejiti s cepljenjem. Zaupajmo uradni medicini in s cepljenjem poskrbimo ne le za svoje zdravje, ampak tudi za zdravje bližnjih. Ne cepiti se pomeni ohranjati virus in stanje omejenega gibanja, ki zbuja strah in negotovost.

K cepljenju poziva tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS dr. Jože Podgoršek: »Vsak izmed nas lahko pripomore k uspešnemu obvladanju epidemije. Pomembno je, da smo odgovorni do sebe in do drugih. Odgovornost pokažemo tako, da se odločimo za cepljenje. Cepljenje je trenutno najbolj učinkovit ukrep za ohranjanje našega zdravja. Pripomoglo bo, da bomo zopet v polni meri zagnali vsa področja življenja. S tem bomo prispevali tudi k stabilni verigi preskrbe s hrano.

Zagotavljanje zadostne količine hrane je eno najbolj pomembnih področij v državi. Vsak člen v verigi, kmet – predelovalna industrija – trgovine – mora ostati zdrav, da ima potrošnik vsak dan na mizi prehranska živila. Enako velja tudi za druga področja našega resorja.«

Preverjeni podatki o cepljenju so na voljo na spletnih straneh:

  • Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja TUKAJ  in strani cepimose TUKAJ
  • Vlade RS TUKAJ
Nazaj

Prihajajoči dogodki