Banke pripravile enotno vlogo za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe

Banke pripravile enotno vlogo za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe

JSKS, Zbornica svetuje, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Objavljena enotna vloga za fizične osebe za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe po Zakonu o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023. Več o tem vodja službe za ekonomiko kmetijstva na KGZS mag. Martin Nose.

Ključne besede: poplave, odlog plačila, kreditne pogodbe

Članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice, so pripravile enotno vlogo za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe po Zakonu o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

Z enotno vlogo banke in hranilnice zagotavljajo enoten pristop glede zahtev pri dokumentaciji in dokazilih, katere je treba priložiti k vlogi za odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe.

Podrobne vsebine kot so podatki o kreditojemalcu, seznam kreditnih pogodb za katere se uveljavlja odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe, status kreditojemalca, obdobje za katero se odloži plačilo mesečnih obveznosti in način plačila obresti, so predmet postopkov in dogovora v posamezni banki oziroma hranilnici.

Pomeni, da mora vsak kreditojemalec vlogo izpolniti v svoji banki oziroma hranilnici.

Vloga je na voljo na povezavi.

Vir: Združenje bank Slovenije

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.