Afriška prašičja kuga - posebna previdnost v času jeseni in zime

Afriška prašičja kuga - posebna previdnost v času jeseni in zime

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Prašičereja, Gospodarjenje  | 
Afriška prašičja kuga - posebna previdnost v času jeseni in zime

Divji prašiči so inteligentne živali, ki se še posebej v jesenskem in zimskem času intenzivno premikajo in iščejo hrano.

V imenu Evropska agencija za varnost hrane (EFSA), vas prosimo, da preberete informacijsko gradivo in izpolnite anketo, ki vam bo vzela približno 5-7 minut časa.

Ključne besede: Afriška prašičja kuga, prašičerejci

Afriška prašičja kuga je blizu in je grožnja tudi slovenskim prašičerejcem. Z jesenjo se divji prašiči intenzivno selijo za pridelki in plodovi, tako je nevarnost izbruha toliko večja. Ali ste z informacijami dovolj opremljeni, ali poznate v resnici zanke in kako nevarna je afriška prašičja kuga za slovenske prašičerejce, ste v resnici dovolj ozaveščeni?

Preverite v kratki spletni anketi in oddajte svoj glas na evropsko Agencijo, ki se ukvarja z analizami vsega od nive – hleva do vilice (EFSA).

Anketa je na voljo na povezavi: https://icfconsulting.qualtrics.com/jfe/form/SV_bIRlC57yF8kWTv8

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!