30. razstava Dobrote slovenskih kmetij

30. razstava Dobrote slovenskih kmetij

Zbornica svetuje, Predelava živil živalskega izvora, Predelava živil rastlinskega izvora, Turizem, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
30.  razstava Dobrote slovenskih kmetij

Letošnja prireditev Dobrote slovenskih kmetij bo v minoritskem samostanu na Ptuju potekala od petka, 17., do nedelje, 19. maja 2019.

Ključne besede: dobrote slovenskih kmetij, razstava, Ptuj

Prevladujejo tržno usmerjene kmetije

Za sodelovanje na ocenjevanju in razstavi se odločajo predvsem nosilci dopolnilnih dejavnosti predelave in turizma na kmetiji, saj jim ocene ne pomenijo le priznanja ali opredelitev kakovosti, pač pa dobijo tudi strokovno utemeljene smernice za izboljšave. Zelo pomemben vidik udeležbe je primerjava z drugimi kmetijami, ki se ukvarjajo z enakimi oziroma podobnimi dejavnostmi.

Vsako leto se prijavijo tudi »ljubiteljski« predelovalci, včasih tudi takšni, ki se za tržno predelavo šele odločajo.

Zadnja leta več kot tisoč podeljenih priznanj

Na vseh dosedanjih razstavah je bilo skupaj podeljenih 19.245 priznanj, od tega 5.184 bronastih, 6.236 srebrnih in 7.825 zlatih priznanj ter kar 1.088 znakov kakovosti (znak kakovosti prejme kmetija, ki dobi tri leta zapored zlato priznanje za določen izdelek).

Osrednja regija je Ljubljanska z Zasavjem

Kot vsako leto, je tudi tokrat poudarek na eni izmed sodelujočih regij. Tokrat je to čast doletela Ljubljansko pokrajino z Zasavjem, ki je znana po visoko kakovostnih izdelkih iz sadja, mesa, mlečnih izdelkih in drugih dobrotah.

Spremljajoči program

Likovni natečaj vrtcev in osnovnih šol, ki poteka ob prireditvi, ima letos naslov »Cvetoči travniki in travniški sadovnjaki « in je namenjen ohranjanju slovenskih travnikov. Na Ptuju se bo v času razstave predstavila tudi Zveza slovenskih rokodelcev, potekala bo mednarodna konferenca v okviru projekta LIFE to GRASSLANDS.

 

VABILO

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!