17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi drugače

17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi drugače

Sporočila za javnost  | 
17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi drugače

Jutri bo potekalo 17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi, pri blaženem Antonu Martinu Slomšku, zavetniku slovenskih kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva.

Zaradi omejitvenih ukrepov zaščite pred boleznijo COVID-19 romarje in vse, ki ste nameravali romati na Ponikvo, tokrat vabimo pred radijske sprejemnike na valove Radia Ognjišče ter pred televizijske zaslone in prenos dogodka prek kanala Exodus TV, ki je viden pri vseh kabelskih ponudnikih TV signala v Sloveniji: Telemach na št. 745; Telekom na št. 677; T-2 na št. 26 in 328 (HD); A1 na št. 117; Ario na št. 111 ter na spletni strani www.exodus.si

Dogodek si bo mogoče ogledati v živo tudi na FB strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, FB Exodus ter kasneje na kanalu Youtube, na spletni strani KGZS in www.exodus.si. Prenos se začne ob 10. uri v nedeljo, 11. oktobra 2020.

Sedemnajsto vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi bo povezovala Slomškova misel »Naša dela gredo z nami«. Ob njej se bomo osredotočali na čas svetovne pandemije, ki odpira vprašanja, ali delamo prav.

Mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl, sodeloval bo škof evangeličanske cerkve Leon Novak. Pri bogoslužju bo sodeloval kvartet pod vodstvom Dominika Krta, na citre bo igral Tomaž Plahutnik, zapela bo tudi Jožica Kališnik.

V cerkvi bodo prisotni predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in stanovskih združenj ter društev.

Maša se bo prelila v akademijo. Žal na njej tokrat ne bo dr. Karla Gržana, kot je bilo najavljeno. Bo pa pogovor na temo Slomškove misli »Naša dela gredo z nami« potekal z mariborskim nadškofom in metropolitom msgr. Alojzijem Cviklom. Pogovor bo vodil Robert Božič.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!