17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

17. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
Sveto mašo bo daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, v slavnostnem delu bo spregovoril  spregovoril Karel Gržan.

Sveto mašo bo daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, v slavnostnem delu bo spregovoril spregovoril Karel Gržan.

Letošnje vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi - v nedeljo, 11. oktobra 2020 - pri blaženem Antonu Martinu Slomšku, zavetniku slovenskih kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, bo prilagojeno razmeram in omejitvam preventivnih ukrepov zaščite pred boleznijo COVID-19.

Ključne besede: srečanje kmetov, Ponikva

Romarje, ki ste na drugo nedeljo v oktobru nameravali romati na Ponikvo, tokrat vabimo pred radijske sprejemnike na valove Radia Ognjišče ter pred televizijske zaslone in prenos dogodka prek kanala Exodus TV, ki je viden pri vseh kabelskih ponudnikih TV signala v Sloveniji: Telemach na št. 745; Telekom na št. 677; T-2 na št. 26 in 328 (HD); A1 na št. 117; Ario na št. 111 ter na spletni strani www.exodus.si

Dogodek si bo mogoče ogledati v živo tudi na FB strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, FB Exodus ter kasneje na kanalu Youtube, na spletni strani KGZS in www.exodus.si. Prenos se začne ob 10. uri.

Sedemnajsto vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi bo povezovala Slomškova misel »Naša dela gredo z nami«. Ob njej se bomo osredotočali na čas svetovne pandemije, ki odpira vprašanja, ali delamo prav. Naša dela gredo z nami in nas zaznamujejo, hkrati vplivajo na družbo in širše.

Mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl, sodeloval bo škof evangeličanske cerkve Leon Novak. Pri bogoslužju bo sodeloval kvartet pod vodstvom Dominika Krta, na citre bo igral Tomaž Plahutnik, zapela bo tudi Jožica Kališnik.

Maša se bo prelila v akademijo, poseben gost letošnjega srečanja bo dr. Karel Gržan, izjemen in nadvse priljubljen duhovnik, ki navdušuje tako verno kot neverno občestvo.

Pisatelj in mislec, ki zna na preprost način podati in pomagati prepoznati življenje v dobrih priložnostih. Da ne zaidemo in znamo s hvaležnostjo sprejeti pot in si ob tem dovolimo radost in sočutno pozornost. Pogovor z njim bo vodil Robert Božič in bo kasneje predvajan v sklopu Kmetijske oddaje na Radiu Ognjišče.

V primeru, da bo prišlo do spremembe navodil s strani Vlade RS glede pravil obiska dogodkov, se bomo temu prilagodili.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo , Živinoreja , Prireja mleka , Govedoreja , Drobnica ,

1. Seneni festival

25. 03. 2023 ob 10:00

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Vabljeni na 1. Seneni festival, ki bo potekal v soboto, 25.3.2023, s pričetkom ob 10. uri, v BC Naklo. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.