Že 31. Dobrote slovenskih kmetij

Že 31. Dobrote slovenskih kmetij

Tip novice: Dopolnilne dejavnosti, Trženje in promocija  |  Objavljeno: 09. 06. 2020  |  DSK, Dobrote slovenskih kmetij, Dvorišče Minoritskega samostana, Ptuj
Datum: 05. 09. 2020 ob 08:00

Dogodek »Dobrote slovenskih kmetij«, ki je maja zaradi epidemije korona virusa odpadel, bo potekal 5. in 6. septembra na tržnici na Ptuju.

Letos so se v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije že 31. zvrstila ocenjevanja izdelkov in pridelkov s slovesnkih kmetij. Ocenili so že večino od petnajst skupin izdelkov. Skupaj jih je bilo in bo ocenjeno okrog 950.

Glede na letošnje okoliščine so katalog izdelkov pripravili drugače. Vse izdelke so fotografirali. Naredili bodo digitalno razstavo ter digitalni katalog izdelkov kmetij, ki svoje izdelke tržijo in digitalni katalog splošnih informacij in vseh sodelujočih.

Med aktivnostmi, ki potekajo v največji meri v organizaciji KGZS - Zavoda Ptuj, je treba izpostaviti še informiranje javnosti o lokalno pridelani in predelani hrani (objava člankov, objava rezultatov na internetni strani, promocija preko radija in drugih medijev), vzpodbujanje in izobraževanje šolskih in predšolskih otrok o lokalno pridelanih hrani z izvedbo likovnega natečaja na temo: »Bom šel na planine, si mleka nalil.«

Organizatorji načrtujejo pripravo strokovnega posveta na temo lokalno pridelane hrane, kratkih verig, povezovanja  in ozaveščanja javnosti. Z novo celostno podobo in novim znakom  želijo okrepiti trženjsko vrednost Dobrot slovenskih kmetij in razvoj gastronomske ponudbe slovenskega podeželja.

Predvidena je tudi izvedba kviza v organizaciji Zveze podeželske mladine Slovenije in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter srečanje članov združenja AGRASLOMAK in predstavitev filma.

Sicer pa so ob letošnji razstavi in projektu navedeni naslednji cilji:

  • dvig kakovosti pridelkov in izdelkov iz kmetij
  • povečanje dohodka kmetij, še zlasti na območjih s težjimi pogoji za pridelavo
  • ohranjanje podeželja in dvig števila zaposlenih na podeželju
  • ozaveščanje potrošnika o pomenu doma pridelane hrane
  • mreženje ponudnikov pridelkov in izdelkov iz kmetij
  • vključevanje izdelkov DSK v gastronomsko ponudbo
Nazaj

Zadnje novice

NPK  možno pridobiti pred zaprtjem  razpisa

Aktualni razpisi in subvencijeSorodni dogodki

Prihajajoči dogodki

30. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij

29. 04. 2019

Jubilejni 30. dnevi Dobrot slovenskih kmetij bodo od 17. do 19. maja v minoritskem samostanu na Ptuju

Datum: 17. 05. 2019 ob 12:00 - 19. 05. 2019 ob 18:00

Festival Dobrot slovenskih kmetij

31. 08. 2021

Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra 2021. 

Datum: 03. 09. 2021 ob 09:00 - 05. 09. 2021 ob 18:00

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.