Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

Predstavitev resolucije in sprememb zemljiške politike

Tip novice: Delo organov KGZS, Živinoreja, Rastlinska pridelava  |  Objavljeno: 23. 05. 2019  |  preskrba s hrano, Dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana
Datum: 28. 05. 2019 ob 10:00

Državni svet Republike Slovenije in Ministrstvo  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabita na predstavitev resolucije  "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021" in sprememb zemljiške politike, ki bo v torek, 28. maja, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani.

Z resolucijo je začrtana razvojna usmeritev slovenske pridelave in predelave hrane ter povezanega podeželskega prostora, kot strateški dokument pa predstavlja podlago za prihodnjo pripravo nacionalnih ukrepov in za izvajanje Skupne kmetijske politike po 2020.  Vizija razvoja poudarja pomen konkurenčne pridelave in predelave hrane, trajnostno upravljanje z naravnimi viri, z modernizacijo in podjetniškim pristopom pa se zagotavlja kakovostnejše življenje, dvig gospodarske aktivnosti na podeželju in krepitev prenosa znanja.

Sestavni del resolucije predstavljajo tudi zakonske spremembe kmetijske zemljiške politike.

Predstavitev v bo v torek, 28. maja 2019, ob 10.00 v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Program predstavitve:

10.00 – 10.10  POZDRAVNI NAGOVOR

Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije

10.10 - 11.00   PREDSTAVITEV RESOLUCIJE IN SPREMEMB ZEMLJIŠKE POLITIKE

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 11.00 – 12.00   RAZPRAVA IN POVZETEK

 Razpravo bo vodil državni svetnik Cvetko Zupančič.

Sodelovanje oziroma udeležbo na posvetu morate potrditi do ponedeljka, 27. maja,  do 12. ure na e-naslov: skppo2020.mkgp@gov.si. Prijavnine ni.

Ob prijavi prosim navedete ime, priimek, naslov stalnega bivališča in naziv institucije (zaradi olajšanja postopka registracije v recepciji parlamenta).

Nazaj

Zadnje novice

Kako pridobiti status kmeta?

Aktualni razpisi in subvencijeSorodni dogodki

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.