Posvet Ekološko + lokalno = idealno

Posvet Ekološko + lokalno = idealno

Tip novice: Ekološko kmetijstvo, Delo organov KGZS, Zbornica svetuje  |  Objavljeno: 06. 03. 2019  |  Posveti, Dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana
Datum: 11. 03. 2019 ob 09:00

Lokalna in ekološka hrana – kako v naše vrtce, šole in bolnišnice?

Čim večji delež ekološke in lokalno pridelane hrane ter kratke oskrbne verige so ena od prioritet, zapisane v vseh strategijah razvoja slovenskega kmetijstva. A kljub pozitivnim spremembam v zakonodaji je zlasti na področju javnega naročanja v praksi marsikaj drugače, kot je predpisano.

Posvet je namenjen iskanju predlogov in rešitev, ki bi po eni strani vodili k večjemu obsegu proizvodnje lokalne in ekološke hrane, po drugi strani pa spodbujali tudi njihov nakup in porabo, še posebej kar zadeva lokalno in ekološko hrano v naših javnih zavodih. V Zakonu o kmetijstvu je določilo o subvencioniranju nabave kmetijskih pridelkov in živil ter izvedbe izobraževanj za namen informiranja javnosti. V današnjem svetu je namreč hrane dovolj, a je ta vse bolj osiromašena zdravih snovi, kar je še posebej problematično v primeru prehranjevanja otrok, starejših in bolnikov.

Prosimo vas, da zaradi omejenega števila mest udeležbo na posvetu potrdite do petka, 8. marca 2019, do 12. ure, na povezavo: https://docs.google.com/forms/d/1Qnl7J9QACJMFuja3bKDRrlc1RIz8f8FB3fp-73j3_xo/edit Prijavnine ni. Priimek, ime in naslov stalnega bivališča so v prijavi obvezni zaradi hitrejše registracije v recepciji parlamenta, kamor pridite vsaj pol ure pred dogodkom in tako omogočite točen pričetek. S potrditvijo vaše udeležbe se obenem tudi strinjate s snemanjem in fotografiranjem dogodka.

Program posveta

Nazaj

Zadnje novice

Kako pridobiti status kmeta?

Aktualni razpisi in subvencije

Trenutno ni aktualnih vsebin!

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri