Zlati sončnici za kmetijo Flis in turistično kmetijo Pri Filetu

Zlati sončnici za kmetijo Flis in turistično kmetijo Pri Filetu

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
Zlati sončnici za kmetijo Flis in turistično kmetijo Pri Filetu

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v sodelovanju s spletnim portalom Agrobiznis ter tednikom Kmečki glas danes razglasila rezultate akcije S kmetije za Vas, v kateri je letos sodelovalo devet kmetij. Vse kmetije so primeri dobrih praks in zgled, kako ustvariti dodano vrednost iz svojih pridelkov in izdelkov za razvoj kmetij v smeri večje dodane vrednosti, strokovno komisijo pa sta najbolj prepričali kmetiji Flis iz Spodnjih Grušovelj v Savinjski dolini in Turistična kmetija pri Filetu iz Slop pri Kozini.

Namen akcije S kmetije za Vas je izbrati kmetije, ki na izviren, dovršen in uspešen način neposredno tržijo kmetijske pridelke in izdelke ter storitve na kmetiji. Ocenjuje se tako urejenost kmetije kot raznolikost prodajnih poti in ne nazadnje prepoznavnost v prostoru. 

Izhodišča in poudarke letošnje akcije S kmetije za Vas je predstavila Andrejka Krt s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki je sodelovala v tričlanski komisiji, ki je na podlagi terenskega ogleda ocenila sodelujoče kmetije.

»Letos smo v ocenjevanje uvedli novost. Organizatorji Časopis Finance s portalom Agrobiznis, Časopisno založniška družba Kmečki glas in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) smo priznanja za marketinške in trženjske dosežke sodelujočih kmetij prvič ocenjevali v dveh skupinah, in sicer skupini turizem in storitve ter skupini pridelava in predelava.

Na podlagi ogleda kmetije in njenih dejavnosti, opravljenega razgovora z nosilci in člani kmetije ter preizkusa njihovih dobrot ali storitev, je komisija, ki smo jo sestavljale Petra Šubic, Barbara Remic in Andrejka Krt, v vsaki skupini podelila zlato sončnico kmetiji, ki smo jo ocenile kot zmagovalno pri dvigu ugleda in vrednosti kmetijstva ter ozaveščanja potrošnikov,« je povedala Krtova in dodala: »Naše delo je potekalo tesno povezano s kmetijsko svetovalno službo, ki pozna sleherno slovensko kmetijo

Vsem kmetijam, ki so se odzvale na razpis, je zahvalo za pogum izrazil predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič: »Za prijavo je potrebna korajža, sodelovati v akciji S kmetije za Vas pomeni promocijo za posamezno kmetijo, hkrati pa je to tudi promocija celotnega slovenskega kmetijstva«.

Najboljšim kmetijam so priznanja podelili državna sekretarka na MKGP mag. Tanja Strniša, direktor tednika Kmečki glas Peter Zadel, vodja projekta Agrobiznis pri časopisni družbi Finance Petra Šubic in predsednik KGZS Cvetko Zupančič.

ZLATA SONČNICA  v skupini PRIDELAVA/PREDELAVA:

KMETIJA FLIS, Spodnje Grušovlje,  Savinjska dolina

ZLATA SONČNICA  v skupini TURIZEM/STORITVE:

Turistična kmetija PRI FILETU, Slope, Kozina

Priznanja za sodelovanje v skupini PRIDELAVA/PREDELAVA:

KMETIJA ČARIČKA,  Veščica, Razkrižje

KMETIJA HORVAT, Dogoše, Maribor

KMETIJA JERALA, Podbrezje, Naklo

KMETIJA  KASTELIC – ŽONTA, Ljubljana – Polje

EKOLOŠKA KMETIJA  POTOČNIK POPRASK, Skorno, Šmartno ob Paki

Priznanji  za sodelovanje v skupini TURIZEM/STORITVE:

KMETIJA ZAKRAJŠEK, Šentjur na Polju, Loka pri Zidanem Mostu

KMETIJA KOROŠEC, Strmec pri Leskovcu, Zg. Leskovec

 

Video posnetek dogodka:

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri