Vabljeni na Podeželje v mestu in Rožni festival

Vabljeni na Podeželje v mestu in Rožni festival

Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Vabljeni na Podeželje v mestu in Rožni festival

V sobota, 31. avgust 2019, vabljeni na Podeželje v mestu in Rožni festival. Pokramljajte z gospodarji kmetij, okusite njihove dobrote in prisluhnite etno pevskim skupinam. Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se bo prodajalo in kupovala, plesalo, pelo in klepetalo.

Ključne besede: Podeželje v mestu, Kmetijstvo, Trženje, Promocija

Med 8. in 14. uro se bo predstavljalo več kot 40 kmetij s pestro ponudbo pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja: mesnimi, mlečnimi in krušnimi izdelkov, vini, olji, marmeladami, sokovi in zelenjavo.

Na stojnicah boste našli vrhunske izdelke, ki svojo kakovost dokazujejo s priznanji Dobrote slovenskih kmetij. Odličjem, ki zagotavlja vrhunskost kulinaričnega izdelka kmetije.

Našli boste tudi izdelke, ki nosijo zaščitne znake shem kakovosti znotraj Evropske unije kot je zaščitena označba porekla, zaščitena geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost in še ekološka pridelava.

Pokramljajte z nadvse zanimivimi gospodarji kmetij. Na Podeželju v mestu se bo tokrat prvič, z mlečnimi in mesnimi izdelki, predstavila kmetija Vučji ogrizek z Bele Krajine, na kateri kmetujeta mlada prevzemnika Izidor in Manca. Ime je kmetija dobila po predniku, ki je branil ovce pred tropom volkov. Volk mu je odgriznil uho in del lica, zato so ga domačini klicali Vučji ogrizek …

In ne spreglejte informacijske stojnice Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, kjer bomo pekli zelenjavo, ki jo podarja kmetija Bučar iz Grosupelj.

Dogodki Podeželje v mestu so tržnice v malem in na njih se dogaja marsikaj. Poleg res zanimivih gospodarjev kmetij, bo obogaten s poučnimi delavnicami članov Društva rokodelcev Moravške doline, ki s spretnimi rokami povezujejo znanja preteklosti s sodobnostjo. Lepo vabljeni!

Ob 10. uri se prične kulturni program z glasbo in plesom članov Folklornega društva Groblje. Oblečeni v nošah iz obdobja od 1860 do 1900, bodo plesali gorenjske plese.

Ob 11. uri bo Podeželje gostilo mednarodni Rožni festival etno vokalnih skupin z Latvije, Hrvaške, Italije in Slovenije, ki izvajajo ljudsko glasbo. Festival poteka pod okriljem Zavoda Fletno in vokalne skupine Prisrčnice, ki skupaj obujata stare običaje, ohranjata kulturno dediščino in skrbita, da ljudska pesem ne gre v pozabo.

Kupovanje pri lokalnih pridelovalcih poleg odličnega okusa prispeva k varovanju okolja. Vse bolj so znane okoljske prednosti kratkih pridelovalnih poti, pa tudi slabosti uporabe plastike, čudežnega materiala, ki je obetal veliko, vse dokler se ni izkazalo, da je svet brez plastike morda vendarle boljši.

Z mislijo, da je tudi nakupovanje boljše, če se nanj odpravimo z nosilnimi vrečkami in košarami, ki jih uporabimo večkrat, ter s ciljem spremeniti navade kupovanja in zmanjšati uporabo plastične embalaže na Podeželju v mestu izvajamo delavnico kvačkanja okolju prijaznih nakupovalnih mrežic.

Vabljeni ljubitelji slovenskega podeželja in podeželske kulinarike, na klepet s pridelovalci hrane in utrip življenja na podeželju. Tokrat v barvah in okusih jeseni.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri