V spomin: Neva Pajntar (1960–2019)

V spomin: Neva Pajntar (1960–2019)

Delo organov KGZS, Ekonomika in davki  | 
V spomin: Neva Pajntar (1960–2019)

Neva Pajntar je po zaključku rednega študija agronomije svojo strokovno pot začela leta 1986 kot mlada raziskovalka na Katedri za agrarno ekonomiko na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1991 zaključila magistrski študij. Leta 1994 je začela delo v kmetijski svetovalni službi – sprva na Republiški upravi za pospeševanje kmetijstva v okviru MKGP, po ustanovitvi Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije pa na njenem Sektorju za kmetijsko svetovanje kot priznana strokovnjakinja in vodja službe za ekonomiko v kmetijstvu in obdavčitve.

S predanostjo je postavila temelje ekonomskemu svetovanju v kmetijstvu – od priprave ključnih podlag za svetovanje, npr. FADN knjigovodstva v Sloveniji, vzpostavitve sistema kalkulacij po metodi pokritja, do priprave različnih orodij, npr. za izdelavo poslovnih načrtov, smiselnosti vstopa v različne sisteme obdavčitev itn.

Bila je prizadevna članica Društva agrarnih ekonomistov Slovenije, kjer je prav tako pustila svoj pečat. Tudi kmetje jo bodo močno pogrešali – ni minil dan, da ne bi kdo potreboval nasveta z njenega strokovnega področja. Na področju davkov v kmetijstvu prav gotovo ni bilo strokovnjaka, ki bi jo dosegel.

Kar je svetovala, je držalo kot pribito, saj se je vedno do potankosti poglobila v problem, in če se je le dalo, ga tudi rešila. Njena želja je bila vedno pomagati kmetom, da bi se lažje znašli v zapletenih tržnih razmerah in vedno spreminjajočih se predpisih na davčnem področju. Zapomnili si bomo njene besede, da so edina stalnica v našem kmetijstvu nenehne spremembe.

Sodelavci nikoli ne bomo pozabili njenih strokovnih odlik, zagnanosti, vztrajnosti in natančnosti pri delu ter visokega čuta za soljudi.

Neva, mlajšim generacijam in vsem sodelavcem si vedno bila in boš svetal zgled.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri