Ustanovna seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

Ustanovna seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

Delo organov KGZS  | 
Svet za kmetijstvo in podeželje se je zbral v novi zasedbi

Svet za kmetijstvo in podeželje se je zbral v novi zasedbi

Člani so za predsednika Sveta ponovno imenovali dr. Andreja Simončiča, direktorja Kmetijskega inštituta Slovenije, za podpredsednika pa Cvetka Zupančiča, predsednika KGZS.

Na podlagi 135. člena Zakona o kmetijstvu je vlada za dobo štirih let imenovala člane Sveta za kmetijstvo - večina članov Sveta je bilo ponovno imenovanih. Za predsednika Sveta je bil imenovan dosedanji predsednik dr. Andrej Simončič, direktor Kmetijskega inštituta Slovenije, za podpredsednika pa Cvetko Zupančič, predsednik KGZS. Na seji je bil sprejet tudi Poslovnik o delu Sveta za kmetijstvo in podeželje RS.

Svet za kmetijstvo in podeželje je posvetovalno telo ministrice  za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ustanovljen na podlagi Zakona o kmetijstvu. Člani sveta so: dr. Andrej Simončič (predsednik, Kmetijski inštitut Slovenije) dr. Emil Erjavec (Biotehniška fakulteta v Ljubljani), Cvetko Zupančič in Franc Režonja (KGZS), Peter Vrisk (Zadružna zveza Slovenije), Boštjan Noč (Čebelarska zveza Slovenije), dr. Tatjana Zagorc (GZS), Marjan Vindiš (Sindikat delavcev v kmetijstvu), Anton Medved (Sindikat kmetov Slovenije), prof. dr. Branko Kramberger (Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor), Tone Hrovat (Konzorcij biotehniških šol Slovenije), Irena Ule (Zveza kmetic Slovenije) in Doris Letina (Zveza slovenske podeželske mladine).

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri