RAZPIS »akvakultura, ki zagotavlja okoljske storitve«, namenja 60.000 EUR

RAZPIS »akvakultura, ki zagotavlja okoljske storitve«, namenja 60.000 EUR

Ostale rejne živali, Živinoreja  | 
Sredstva so namenjena povračilu škode po kormoranih na območju NATURE 2000.

Sredstva so namenjena povračilu škode po kormoranih na območju NATURE 2000.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek v Uradnem listu objavilo drugi javni razpis iz Operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji za obdobje 2014-2020, in sicer za ukrep »akvakultura, ki zagotavlja okoljske storitve«. Višina nadomestil v okviru tega javnega razpisa znaša 60.000 evrov, od tega znaša prispevek Evropske unije 45.000 evrov ter prispevek Republike Slovenije 15.000 evrov.

 

Ključne besede: razpisi, akvakultura, kormorani

Predmet podpore drugega javnega razpisa za ukrep »akvakultura, ki zagotavlja okoljske storitve« je dodelitev nadomestila zaradi škod na ribah in izgube prihodka zaradi kormoranov obratih akvakulture, ki se nahajajo v območjih NATURA 2000.

Upravičenci so lahko pravne ali fizične osebe, ki imajo ob oddaji vloge v Republiki Sloveniji registrirano dejavnost gojenja vodnih organizmov kot gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki.

Nadomestilo za izgubo prihodka dejavnosti akvakulture zaradi kormoranov na območjih NATURA 2000 se odobri le, če ima obrat akvakulture površino večjo kot 1 hektarja, in sicer v višini 300 eurov na hektar gojitvene površine na leto.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri