Obisk delegacije Republike Severna Makedonija

Obisk delegacije Republike Severna Makedonija

Delo organov KGZS  | 
Predstavniki severnomakedonske delegacije so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi zbornice

Predstavniki severnomakedonske delegacije so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi zbornice

V okviru tridnevnega obiska v Sloveniji je delegacija Republike Severna Makedonija obiskala tudi Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenijo

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič s sodelavci je v četrtek, 19. septembra, v prostorih KGZS sprejel desetčlansko delegacijo iz Severne Makedonije, v kateri so bili poslanci severnomakedonskega parlamenta, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, Ministrstva za gospodarstvo, Nacionalne zveze kmetov in medijev. Obisk je potekal v okviru EU projekta Podpora razvoju kmetijskih zadrug, ki ga izvajata mednarodna neprofitna organizacija Care International in severnomakedonska nevladna organizacija za razvoj malih in srednje velikih podjetij.

Predsednik KGZS je predstavil zgodovino zbornice, njeno vlogo in pomen v slovenski družbi, predvsem pa je poudaril naloge, ki jih zbornica opravlja za svoje člane. Pri tem je spomnil na to, da je zbornica zaradi svoje reprezentativne vloge, ki jo ima zaradi številčnosti članstva, pomemben dejavnik pri vplivanju na ustvarjanje pogojev za kmetijstvo v Sloveniji. S svojimi strokovnjaki je zbornica zagotovo pomemben partner vladi, zato je priporočil, da tudi severnomakedonska vlada ustvari pogoje za oblikovanje podobne organizacije kmetov pri njih.

Goste je zanimala predvsem vloga zbornice pri izvajanju javnih služb, odnosi med državo oziroma vlado in zbornico ter kakšno je sodelovanje med zbornico in zadružnim sistemom. 

Na koncu srečanja je severnomakedonska delegacija izrazila zadovoljstvo s predstavitvijo slovenskega kmetijstva in zbornice ter pozvala še k tesnejšemu sodelovanju med stanovskimi ustanovami v obeh državah.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri