Kmetija ni hotel

Kmetija ni hotel

JSKS, Zbornica svetuje, Turizem, Storitvene dejavnosti, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Kmetija ni hotel

Priti na turistično kmetijo največkrat pomeni priti k »prijateljem domov«. K ljudem, ki svoje goste sprejmejo pod svojo streho, k svoji mizi, v svoj dom.

A kljub občutku domačnosti je tudi na turistični kmetiji treba spoštovati nekaj »pravil«, ki niso identična pravilom, kakršne poznajo hoteli v pravem pomenu besede. Z namenom, da bo bivanje na turistični kmetiji sproščeno in brez zadreg, kaj smemo in česa ne, so na Združenju turističnih kmetij Slovenije (ZTKS) pripravili zloženko KMETIJA ≠ HOTEL, zbir nekaj »priporočil«, koristnih predvsem ob prvem obisku kmetije.

Gostitelji zelo cenijo, če na zajtrk in večerjo pridete ob dogovorjeni uri, če razumete, da na krožniku ne bodo stvari iz trgovine, ampak  povečini plodovi z domačega vrta, njive, sadovnjaka in vinograda.

Veseli bodo, če v njihovi družbi obiščete hlev in klet, če z njihovo vednostjo krmite domače živali, če racionalno trošite vodo in energijo, če razumete, da internetni signal včasih zataji …

Priporočamo, da se z domačimi pogovarjate, vprašajte jih, kam lahko greste sami, kaj in koga lahko obiščete, kaj nabirate in kaj lahko počnejo otroci, če se sami odpravijo naokrog.

Zloženko KMETIJA ≠ HOTEL so v sodelovanju z avtorjema besedil Darjo Verbič in Janezom Resnikom, avtorjem ilustracij Andrejem Bajtom  pripravili v Združenju turističnih kmetij Slovenije skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije -  Zavodom Celje. 

Obiskovalcem turističnih kmetij bo na voljo v tiskani verziji v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku na turističnih kmetijah po vsej Sloveniji, pa tudi v e-verziji na spletni strani združenja www.turisticnekmetije.si.

Zloženka

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri