KGZS med večjimi razstavljavci na sejmu AGRA

KGZS med večjimi razstavljavci na sejmu AGRA

Sporočila za javnost, Trženje in promocija  | 
KGZS med večjimi razstavljavci na sejmu AGRA

Veliko dogodkov in novosti v organizaciji KGZS na letošnjem sejmu Agra v Gornji Radgoni

KGZS bo na sejmu v hali B predstavila delovanje strokovnih služb in organov KGZS, zveze, združenja, društev, mednarodno sodelovanje in posamezne kmetije. Promovirala bo kmetijstvo in podeželje. Na sejmu se bodo poleg osmih območnih kmetijsko-gozdarskih zavodov pri KGZS predstavila številna združenja, zveze in društva, ki s svojim delovanjem pomembno prispevajo k ohranitvi in razvoju slovenskega podeželja. Seveda bodo tudi letos pod okriljem zbornice sodelovali Zveza kmetic Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, Sindikat kmetov Slovenije, strokovna združenja in zveze, kot so turistične kmetije,  predelovalci mesa, trsničarji, strojni krožki in drugi. V okviru zbornice se bodo predstavili tudi Društvo rejcev vodnih živali Slovenije in Zveza sadjarskih društev Slovenije, letos pa bo prvič z nami tudi Zveza biodinamikov Slovenije.

Zbornica bo sooblikovala strokovni program sejma, saj pripravlja posvet (Certificiranje senenega mesa), predstavitev projektov in vrsto podelitev priznanj (kmetijam v akciji S kmetije za vas, za govedorejce in prašičerejce). Osrednji dogodek bo srečanje ob Dnevu KGZS v torek, 27. avgusta, ko bo KGZS predstavila aktivnosti in stališča od prejšnje Agre do danes.

Zbornični posvet

Seveda brez vsebinskega prispevka k strokovnemu programu ne bo šlo. Pripravljamo posvet Certificiranje senenega mesa, kjer bo tudi prva javna predstavitev specifikacije SENENO MESO. In kaj je seneno meso? To je meso goveda, konj in drobnice, ki je prirejeno v skladu s specifikacijo za seneno meso. Specifikacijo je pripravil Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM ob sodelovanju strokovnih služb KGZS. Za pridobitev certifikata Seneno meso bo paša živali obvezna, vendar še preučujemo, v kakšnem obsegu in koliko časa v pašni sezoni bodo morale živali biti na paši. O tem in še o marsičem bo tekla beseda na tem posvetu.

Naši predstavniki bodo kot gostje sodelovali na nekaterih okroglih mizah in posvetih, pomagali pa bodo tudi pri izvedbi strokovnih vsebin pri drugih kmetijskih organizacijah.

Ko se žival na ogled postavi

Kmetijskega sejma si brez razstave domačih živali sploh ne moremo več predstavljati, zato KGZS aktivno sodeluje pri pripravi in izvedbi razstav različnih živali. Spodobi se tudi, da se najlepše tudi nagradi, zato bomo v ponedeljek podeljevali nagrade najboljšim govedorejcem, v sredo pa tudi prašičerejcem.

S kmetije za vas

Že nekaj let pa je sejem tudi priložnost, da izbranim kmetijam, ki s svojim delom izstopajo iz povprečja in imajo učinkovite tržne metode, podelimo priznanja S kmetije za vas. Letos je v akciji sodelovalo devet kmetij in vsaka si zasluži tako pozornost kot priznanje. Najboljše pa bodo priznanje prejele v torek, 27. avgusta, ob 11. uri v dvorani 1.

Sejem bo tako tudi letos priložnost, da se na našem razstavnem prostoru v hali B srečamo, izmenjamo mnenja, se tudi malce poveselimo in pogostimo. Naj bo tudi za vas letošnji sejem pravi praznik! Vabljeni na prostore KGZS v hali B.

 

PROGRAM KGZS NA SEJMU AGRA 2019

Sobota, 24. 8. 2019

13.00–14.00 / maneža

Odprtje govedorejske razstave z revijo razstavljenih živali s strokovnim komentarjem in predstavitev volovske vprege

 

Ponedeljek, 26. 8. 2019

09.30–10.30 /dvorana 2

Posvet Certificiranje senenega mesa

10.00–12.30 / maneža

Ocenjevanje razstavljene goveje živine

13.00–14.00 / maneža

Podelitev nagrad govedorejcem

14.00–15.00 / dvorana 3

Predstavitev projekta SESAM

 

Torek, 27. 8. 2019

10.00–11.00 / dvorana 1

Ob dnevu KGZS

11.00–12.30 / dvorana 1

Podelitev priznanj S kmetije za vas

12.30–13.00 / dvorana 1

Druženje ob dnevu KGZS

 

Sreda, 28. 8. 2019

10.00–12.30 / dvorana 5

Okrogla miza ob dnevu prašičerejcev in podelitev priznanj najboljšim rejam

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri