Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Trženje in promocija  | 
Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o tem, kako lahko promocijska politika poveča svoj prispevek k spodbujanju bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje ter bolj uravnotežene prehrane v skladu s strategijami Evropske komisije od vil do vilic in biotsko raznovrstnostjo ter načrtom Evropa za boj proti raku.

Svoj prispevek v javnem posvetovanju lahko podajo vsi državljani, predvsem pa za odziv naprošajo organizacije, ki predstavljajo kmetijski sektor, organizacije proizvajalcev; organizacije iz živilskopredelovalnega sektorja, nacionalne organizacije, ipd.

Posvetovalno obdobje traja od 31. marca do 23. junija 2021.

Rezultati tega posvetovanja bodo služili tudi pripravi novega zakonodajnega predloga Uredbe Sveta za promocijo kmetijskih proizvodov.

Več na:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12782-Information-and-promotion-measures-for-agricultural-and-food-products-in-the-internal-market-and-in-non-EU-countries/public-consultation

Vabljeni k oddaji vaših prispevkov!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Drobnica , Travništvo, pašništvo in pridelava krme , Izobraževanje

Obvezna prijava Pridelava, sušenje in krmljenje s senom

15. 04. 2021 ob 09:00

Zoom

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v okviru EIP projekta Seneno meso in mleko organizira drugo predavanje v sklopu treh predavanj za kmetije, ki se odločajo za seneno prirejo mesa in mleka.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri