Jesen prinaša toliko dobrega, vabljeni na Podeželje v mestu Maribor!

Jesen prinaša toliko dobrega, vabljeni na Podeželje v mestu Maribor!

Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Jesen prinaša toliko dobrega, vabljeni na Podeželje v mestu Maribor!

Gre za dogodek od ljudi za ljudi. Podeželje v mestu Maribor bo v soboto, 21. septembra 2019, potekalo v sklopu Festivala Stare trte 2019. Na prehodu Grajskega trga in Trga svobode se bo okušalo, prodajalo, kupovalo, pelo in klepetalo. 

Ključne besede: Podeželje v mestu, Kmetijstvo, Trženje, Promocija

 

Med 9. in 14. uro dobrodošli vsi, ki cenite okus domačih pridelkov in hrano radi pripravljate doma. Ponudbo pridelkov in izdelkov dopolnilnih dejavnosti bo predstavljalo 20 kmetij z različnih koncev Slovenije. Priložnost za pokušino in nakup odličnih krušnih, sadnih, zelenjavnih, mlečnih in mesnih izdelkov dopolnilnih dejavnosti kmetij. Med njimi tudi izdelki, ki nosijo znake kakovosti ocenjevalne razstave Dobrote slovenskih kmetij 2019. Odličja, ki zagotavljajo vrhunskost kulinaričnega izdelka kmetije.

Dogajanje na Podeželju v mestu Maribor bo obogateno s kulturnim programom in pogovori z nadvse zanimivimi gospodarji kmetij. Začne se ob 10. uri z nastopom članov skupine ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji s Kicarja.

Kupovanje pri lokalnih pridelovalcih poleg odličnega okusa prispeva k varovanju okolja. Vse bolj so znane okoljske prednosti kratkih pridelovalnih poti in slabosti uporabe plastike. Tudi nakupovanje je boljše, če se nanj odpravite z nosilnimi vrečkami in košarami, ki jih uporabimo večkrat.

Dogodek poteka v sklopu Festivala Stara trta, organizaciji Zavoda za turizem Maribor in v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Se srečamo na Podeželju v mestu Maribor.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri