Festival kakovosti, tradicije in pestrosti

Festival kakovosti, tradicije in pestrosti

Ekološko kmetijstvo, Delo organov KGZS, Prireja mleka, Predelava živil živalskega izvora, Trženje in promocija, Živinoreja, Dopolnilne dejavnosti  | 
Duo Bakalina, ki ga sestavljata Tolminca: pevec Jani Kutin in Renata Lapanja na harmoniki, sta popestrila dogodek.

Duo Bakalina, ki ga sestavljata Tolminca: pevec Jani Kutin in Renata Lapanja na harmoniki, sta popestrila dogodek.

Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič se je včeraj udeležil 2. Festivala slovenskih sirov, ki je potekal v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Na otvoritveni slovesnosti je poudaril pomen dogodka, ki je praznik kmečkih sirarjev in omogoča predstavitev kmečkih sirarjev potrošnikom.

Z besedami: »Združenje kmečkih sirarjev Slovenije je lani naredilo smeli korak in organiziralo prvi Festival slovenskih sirov na tako imenitni lokaciji tukaj v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Dogodek daje čar in odmevnost kmečkim sirarjem in verjamem, da bo praznik sirarjev postal tradicionalen. Prav tako sem ponosen, da je pri tem sodelovala tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije,« je Zupančič pozdravil udeležence ter izpostavil:

»V Sloveniji imamo široko paleto sirov, ki jih izdelujejo velike mlekarne, če želimo nekaj narediti na prihodku malih kmečkih sirarn, pa se moremo vrniti v preteklost. Danes kmečki sirarji delajo neverjetne zgodbe, imajo odlične izdelke, prava škoda bi bila, če tega ne bi ponudili potrošnikom. To pa konec koncev pomeni delovna mesta, obdelanost kmetij in živo podeželje. Čestitke organizatorjem!«

Dogodka so se med drugimi udeležili ( na sliki zgoraj od leve): predsednik KGZS Cvetko Zupančič, predsednik ZZS Peter Vrisk, poslanec in predsedni kodbora za kmetijstvo v DZ Franc Breznik, državni sekretar na MKGP dr. Jože Podgoršek, predsednik Združenja kmečkih sirarjev Slovenije Milan Brence in mlečna kraljica Zelene doline Julija Knez.

 

 

Na festivalu je triintrideset kmečkih sirarjev iz vse Slovenije ponudilo v degustacijo in nakup več kot devetdeset sirov.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri