Vabljeni na Podeželje v mestu - gremo na kmetijo

Vabljeni na Podeželje v mestu - gremo na kmetijo

Tip novice: Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje, Trženje in promocija  |  Objavljeno: 05. 10. 2019  |  PVM, Pogačarjev trg, Ljubljana
Datum: 30. 09. 2019 ob 08:00

V soboto, 5. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ponovno zaživelo Podeželje v mestu. Dogajanje bo namenjen predstavitvi turizma na kmetijah ter v Sloveniji gojenim sladkovodnim in morskim ribam ter školjkam.

Med 8. in 14. uro, se bo predstavljalo 35 slovenskih kmetij s pestro ponudbo mesnih in krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave ter degustacija v Sloveniji gojenih sladkovodnih in morskih jedi. Ob 10. uri se bo pričel kulturni program s kratkimi pogovori s sodelujočimi kmetijami, predstavitvijo rezultatov Ocenjevanja ribjih izdelkov ter nastopom Ansambla Klemna Krežeta.

Priti na turistično kmetijo največkrat pomeni priti k »prijateljem domov«. K ljudem, ki svoje goste sprejmejo pod svojo streho, k svoji mizi, v svoj dom. Kmetije so različne, prav tako družine, ki na njih gospodarijo, kljub vsemu pa enotne v želji, da gostoljubno odprejo vrata svojih domov ter vsem  ljubiteljem podeželske tradicije in aktivnega oddiha v naravi, pričarajo domačnost in nepozabna doživetja. Na Podeželju v mestu se bodo predstavljale pod okriljem Združenja turističnih kmetij Slovenije (ZTKS).

Tri lokalne akcijske skupine: LAS Dolina Soče, LAS Gorenjska košarica in LAS Posavje, s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, vzpostavljajo dolgoročen sistem, ki bo potrošnikom v Sloveniji zagotavljal vpogled v kakovost ribjih izdelkov, predelanih v Sloveniji ter proizvajalcem ribjih izdelkov omogočiti možnost preverjanja kakovosti njihovih izdelkov. V ta namen so razvili znak kakovosti, s katerim potrošnik prejme zagotovilo, da jé domačo, kakovostno in zdravo ribo. Na dogodku Podeželje v mestu bodo razglasili rezultate ocenjevanja ribjih izdelkov. Obiskovalci bodo lahko okusili jedi iz rib slovenskih ribogojnic ter se prepričali o njihovi kakovosti. Ribe so namreč dokaj hitro pokvarljivo živilo, zato je predvsem lokalno vzrejena riba tista, ki zagotavlja kratko prehransko verigo in s tem visoko kakovost živila.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Nazaj

Zadnje novice

Solastnina in delitev solastnine.

Aktualni razpisi in subvencije

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri