Vabljeni na Podeželje v mestu - gremo na kmetijo

Vabljeni na Podeželje v mestu - gremo na kmetijo

Tip novice: Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje, Trženje in promocija  |  Objavljeno: 05. 10. 2019  |  PVM, Pogačarjev trg, Ljubljana
Datum: 30. 09. 2019 ob 08:00

V soboto, 5. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ponovno zaživelo Podeželje v mestu. Dogajanje bo namenjen predstavitvi turizma na kmetijah ter v Sloveniji gojenim sladkovodnim in morskim ribam ter školjkam.

Med 8. in 14. uro, se bo predstavljalo 35 slovenskih kmetij s pestro ponudbo mesnih in krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave ter degustacija v Sloveniji gojenih sladkovodnih in morskih jedi. Ob 10. uri se bo pričel kulturni program s kratkimi pogovori s sodelujočimi kmetijami, predstavitvijo rezultatov Ocenjevanja ribjih izdelkov ter nastopom Ansambla Klemna Krežeta.

Priti na turistično kmetijo največkrat pomeni priti k »prijateljem domov«. K ljudem, ki svoje goste sprejmejo pod svojo streho, k svoji mizi, v svoj dom. Kmetije so različne, prav tako družine, ki na njih gospodarijo, kljub vsemu pa enotne v želji, da gostoljubno odprejo vrata svojih domov ter vsem  ljubiteljem podeželske tradicije in aktivnega oddiha v naravi, pričarajo domačnost in nepozabna doživetja. Na Podeželju v mestu se bodo predstavljale pod okriljem Združenja turističnih kmetij Slovenije (ZTKS).

Tri lokalne akcijske skupine: LAS Dolina Soče, LAS Gorenjska košarica in LAS Posavje, s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, vzpostavljajo dolgoročen sistem, ki bo potrošnikom v Sloveniji zagotavljal vpogled v kakovost ribjih izdelkov, predelanih v Sloveniji ter proizvajalcem ribjih izdelkov omogočiti možnost preverjanja kakovosti njihovih izdelkov. V ta namen so razvili znak kakovosti, s katerim potrošnik prejme zagotovilo, da jé domačo, kakovostno in zdravo ribo. Na dogodku Podeželje v mestu bodo razglasili rezultate ocenjevanja ribjih izdelkov. Obiskovalci bodo lahko okusili jedi iz rib slovenskih ribogojnic ter se prepričali o njihovi kakovosti. Ribe so namreč dokaj hitro pokvarljivo živilo, zato je predvsem lokalno vzrejena riba tista, ki zagotavlja kratko prehransko verigo in s tem visoko kakovost živila.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Nazaj

Zadnje novice

Solastnina in delitev solastnine.

Aktualni razpisi in subvencije

Trenutno ni aktualnih vsebin!

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri