English

Za razvoj slovenskega podeželja


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeželje v mestu 2015 - pomlad

Pred nami je velikonočni čas in z njim povezan pričetek dogodkov Podeželje v mestu 2015. Le-ti v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in ob sodelovanju mestnih občin že deseto leto potekajo ob sobotah na mestnih trgih. Njihov namen je povezovanje mesta s podeželjem in podeželja z mestom. Osrednje mesto je namenjeno kmetijam in ponudbi pridelkov ter izdelkov slovenskega podeželja. Dogodki Podeželje v mestu navdušujejo obiskovalce s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje izjemno podeželsko tradicijo.

 

Tudi v letu 2015 vabljeni, da se nam pridružite. Sodelujte lahko s prodajo svojih pridelkov in izdelkov ter s soustvarjanjem kulturnega in kulinaričnega programa. Skupaj bomo pletli nova poznanstva, skrbeli za prijetno vzdušje in zadovoljne obiskovalce.

 

Ne odlašajte s PISNIMI prijavami na razpisane dogodke. Število prodajnih stojnic je omejeno. 

 

 

Prireditev

Datum

Naslov prireditve

Lokacija

1

Sobota, 28. marec

Podeželje v mestu – velika noč na podeželju

Ljubljana, Pogačarjev trg

2*

Sobota, 18. april

Podeželje v mestu – gremo na kmetijo

Ljubljana, Pogačarjev trg

3**

Sobota, 9. maj

Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij

Ljubljana, Pogačarjev trg

4

Sobota, 6. junij

Podeželje v mestu Koper

Koper, pri Taverni

* Prednost pri sodelovanju imajo turistične kmetije, članice Združenja turističnih kmetij Slovenije.

** Prednost pri sodelovanju imajo kmetije, ki sodelujejo na ocenjevanju 26. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

 

Pisne prijave za razpisane prireditve sprejemamo na e-naslov: pr@kgzs.si ali po pošti na naslov Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana (za PVM). Po preverjanju razpisanih pogojev vas obvestimo glede možnosti sodelovanja.

 

V prijavi obvezno navedite:

1.   Na katero prireditev se prijavljate (številko ali naslov prireditve).

2.   Kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, kontaktni telefon in elektronski naslov, ime kmetije in kaj ponujate).

 

Drugi pogoji:

1.    Za prodajo pridelkov dodatna dokumentacija ni potrebna. Za prodajo izdelkov nam pošljite kopijo priglasitvenega lista ali veljavne odločbe o registraciji dopolnilne dejavnosti in kopijo izpisa o registraciji pri pristojnem nadzornem organu: za živila živalskega izvora izpis o registraciji z VURS-a, za živila rastlinskega izvora izpis iz registra pri ZIRS-u.

2.    Za prijavo na prireditev pod točko 2 imajo prednost turistične kmetije, članice Združenja turističnih kmetij Slovenije.

3.    Za prijavo na prireditev pod točko 3 je pogoj sodelovanje na ocenjevanju 26. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

4.    Pogoj za sodelovanje na prireditvi je poravnan članski prispevek Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

5.    Prijavnina je 18 € + ddv. Poravnate je po prejemu položnice.

 

Z veseljem vam posredujemo dodatne informacije in odgovorimo na morebitna vprašanja. Pišite nam na e-naslov pr@kgzs.si. Veseli bomo tudi klicev in sporočil z dodatnimi predlogi in željami! Pokličite na telefon 01 51 36 609 – Tatjana Vrbošek.

 

Sodelujte in postanite opaženi na Podeželju v mestu! 


Nekaj izjav udeležencev prireditev:

 

Andrej Kovačič, Sadjarska kmetija Kovačič, Bizeljsko:

»Podeželja v mestu so nadvse dobrodošla za kmetije, ki prodajamo neposredno. Na njih se odlično prodaja, vendar tisto pravo se pokaže šele čez čas, ko te kdo pokliče. Še po vsaki prireditvi se je našel kdo, ki me je kasneje poklical in postal dobra stranka.«

Cvetka Krabonja, Kmetija Krabonja, Podgorci pri Ormožu:

»Za moj uspeh je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije zelo pomembna. Rastemo skupaj. Že od njene ustanovitve sem vključena v promocijske prireditve, ki ponazarjajo delo in način življenja slovenskega podeželja. So priložnost, da prikažemo slovensko kakovost. Lahko smo ponosni, da smo v nekaterih stvareh edini. Še posebno sem vesela obiskovalcev iz tujine. Želim si, da bi bilo prireditev Podeželje v mestu še več.«

Darinka Čuček, Kmetija Čuček, Lenart:

»Rada sodelujem na Podeželju v mestu, ker tako pridobim nove stranke. Prodaja se odlično.«

Katarina Očko, Ekološka kmetija Očko, Laško:

»Na Podeželju v mestu rada sodelujem zaradi promocije kmetije. S tem, ko se pojavimo na stojnici, damo možnost ljudem, da vidijo in okusijo naše izdelke. Veliko se jih kasneje vrača. Stranke nas pokličejo, kar je dobro. Če jaz dobro jem, zakaj ne bi še drugi!«