English

Za razvoj slovenskega podeželja


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeželje v mestu 2014

Sodelovati na Podeželju v mestu pomeni postati priljubljen ponudnik kmetijskih pridelkov in izdelkov. Hkrati pomeni navdušiti s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje izjemno podeželsko tradicijo. In je ne nazadnje priložnost predstaviti kmetijstvo, ki ne more obstajati brez kmetov, katerih delo je ključnega pomena za gospodarstvo in celotno družbo.

Podeželje v mestu so prireditve, ki v sodelovanju z mestnimi občinami in v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije potekajo ob sobotah na mestnih trgih. Na vsaki od prireditev se s ponudbo pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja predstavi približno 40 kmetij.

Tudi v letu 2014 vabljeni, da se nam pridružite. Sodelujte lahko s prodajo svojih pridelkov in izdelkov ter s soustvarjanjem kulturnega in kulinaričnega programa. Skupaj bomo pletli nova poznanstva, skrbeli za prijetno vzdušje in zadovoljne obiskovalce.

Ne odlašajte s PISNIMI prijavami na razpisane dogodke. Število prodajnih stojnic je žal omejeno. Termini prireditev so objavljeni na spletni strani www.kgzs.si in www.zarazvojpodezelja.si, razpis za prve štiri pa v Zeleni deželi št. 120.

RAZPIS za prireditve Podeželje v mestu 1, 2, 3 in 4

Prireditev

Datum

Naslov prireditve

Lokacija

1

 Sobota, 12. april

 Podeželje v mestu –

 velika noč na podeželju

 Ljubljana, Pogačarjev trg

2*

 Sobota, 10. maj

 Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih  kmetij

 Ljubljana, Pogačarjev trg

3**

 Sobota, 24. maj

 Podeželje v mestu – Gremo na kmetijo

 Ljubljana, Pogačarjev trg

4

 Sobota, 7. junij

 Podeželje v mestu Koper

 Koper, pri Taverni

Organizator si pridržuje pravico spremembe datuma prireditev.

*Prednost pri sodelovanju imajo kmetije, ki sodelujejo na ocenjevanju 25. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

** Prednost pri sodelovanju imajo turistične kmetije, članice Združenja turističnih kmetij Slovenije.

Prijave

Pisne prijave za razpisane prireditve sprejemamo na e-naslov pr@kgzs.si ali po pošti na naslov Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Celovška 135, 1000 Ljubljana (za PVM), svojo prijavo pa lahko oddate tudi prek e-obrazca. Prijave turističnih kmetij za prireditev 3 (PVM Ljubljana - Gremo na kmetijo) se zbirajo na naslovu ztks@siol.net. Po preverjanju razpisanih pogojev vas bomo obvestili glede možnosti sodelovanja.

  1. V prijavi navedite, na katero prireditev se prijavljate (številko ali naslov prireditve).

  2. Kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, kontaktni telefon in elektronski naslov, ime kmetije in kaj ponujate).

  3. Za prodajo pridelkov dodatna dokumentacija ni potrebna. Za prodajo izdelkov nam pošljite kopijo priglasitvenega lista ali veljavne odločbe o registraciji dopolnilne dejavnosti in kopijo izpisa o registraciji pri pristojnem nadzornem organu: za živila živalskega izvora izpis o registraciji z UVHVVR-ja, za živila rastlinskega izvora izpis iz registra pri ZIRS-u.

  4. Za prijavo na prireditev pod točko 2 je pogoj sodelovanje na ocenjevanju 25. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

  5. Pri prijavi na prireditev pod točko 3 imajo prednost turistične kmetije, članice Združenja turističnih kmetij Slovenije.

  6. Pogoj za sodelovanje na vseh prireditvah je poravnan članski prispevek Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

  7. Prijavnina je 18 € + DDV. Poravnate jo po prejemu položnice.

 

Za dodatne informacije pišite na e-naslov pr@kgzs.si ali pokličite na 01 51 36 640 oziroma 041 779 132.

 

Nekaj izjav udeležencev prireditev:

 

Andrej Kovačič, Sadjarska kmetija Kovačič, Bizeljsko:

»Podeželja v mestu so nadvse dobrodošla za kmetije, ki prodajamo neposredno. Na njih se odlično prodaja, vendar tisto pravo se pokaže šele čez čas, ko te kdo pokliče. Še po vsaki prireditvi se je našel kdo, ki me je kasneje poklical in postal dobra stranka.«

Cvetka Krabonja, Kmetija Krabonja, Podgorci pri Ormožu:

»Za moj uspeh je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije zelo pomembna. Rastemo skupaj. Že od njene ustanovitve sem vključena v promocijske prireditve, ki ponazarjajo delo in način življenja slovenskega podeželja. So priložnost, da prikažemo slovensko kakovost. Lahko smo ponosni, da smo v nekaterih stvareh edini. Še posebno sem vesela obiskovalcev iz tujine. Želim si, da bi bilo prireditev Podeželje v mestu še več.«

Darinka Čuček, Kmetija Čuček, Lenart:

»Rada sodelujem na Podeželju v mestu, ker tako pridobim nove stranke. Prodaja se odlično.«

Katarina Očko, Ekološka kmetija Očko, Laško:

»Na Podeželju v mestu rada sodelujem zaradi promocije kmetije. S tem, ko se pojavimo na stojnici, damo možnost ljudem, da vidijo in okusijo naše izdelke. Veliko se jih kasneje vrača. Stranke nas pokličejo, kar je dobro. Če jaz dobro jem, zakaj ne bi še drugi!«