English

Za razvoj slovenskega podeželja


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeželje v mestu 2014 - jesen

Jesen prinaša toliko dobrega! Predstavite ponudbo vaše kmetije na prireditvah Podeželje v mestu. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bo prireditev v Ljubljani organizirala v sodelovanju z LAS Srce Slovenije, v Mariboru pa bo potekala v sklopu Festivala Stara trta. Predstavitev ponudbe kakovosti slovenskih kmetij in kulturne dediščine bo sledila skupnemu cilju približati podeželje mestu in mesto podeželju. Lepo vabljeni!

 

Datum

Naslov prireditve

Lokacija

Sobota, 6. september

Podeželje v mestu –

Jesenske dobrote

Ljubljana, Pogačarjev trg

Sobota, 27. september

Podeželje v mestu Maribor

Maribor, Trg Leona Štuklja

 

Pisne prijave za razpisane prireditve sprejemamo do zasedbe mest na e-naslov pr@kgzs.si ali po pošti na naslov Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana (za PVM). 

Namen prireditev je predstavitev in promocija raznolikosti ponudbe slovenskih kmetij (prodaje pridelkov ter izdelkov dopolnilnih dejavnosti na kmetijah) in kulinarične ter kulturne dediščine podeželja.

1.      V prijavi navedite, na katero prireditev se prijavljate (naslov prireditve).

2.      Kontaktni podatki (ime, priimek, naslov, kontaktni telefon in elektronski naslov, ime kmetije in kaj ponujate).

3.      Za prodajo pridelkov dodatna dokumentacija ni potrebna. Za prodajo izdelkov nam pošljite kopijo priglasitvenega lista ali veljavne odločbe o registraciji dopolnilne dejavnosti in kopijo izpisa o registraciji pri pristojnem nadzornem organu: za živila živalskega izvora izpis o registraciji z UVHVVR-ja, za živila rastlinskega izvora izpis iz registra pri ZIRS-u.

4.      Pogoj za sodelovanje na prireditvi je poravnan članski prispevek Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in ostale finančne obveznosti.

5.      Prijavnina je 18 € + DDV. Poravnate jo po prejemu položnice.

Z veseljem vam posredujemo dodatne informacije in odgovorimo na morebitna vprašanja.

Pišite nam na e-naslov pr@kgzs.si. Veseli bomo tudi klicev in sporočil z dodatnimi predlogi in željami!

Pokličite na telefon 01 51 36 609 – Tatjana Vrbošek.

Sodelujte in postanite opaženi na Podeželju v mestu! 

 

Nekaj izjav udeležencev prireditev:

 

Andrej Kovačič, Sadjarska kmetija Kovačič, Bizeljsko:

»Podeželja v mestu so nadvse dobrodošla za kmetije, ki prodajamo neposredno. Na njih se odlično prodaja, vendar tisto pravo se pokaže šele čez čas, ko te kdo pokliče. Še po vsaki prireditvi se je našel kdo, ki me je kasneje poklical in postal dobra stranka.«

Cvetka Krabonja, Kmetija Krabonja, Podgorci pri Ormožu:

»Za moj uspeh je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije zelo pomembna. Rastemo skupaj. Že od njene ustanovitve sem vključena v promocijske prireditve, ki ponazarjajo delo in način življenja slovenskega podeželja. So priložnost, da prikažemo slovensko kakovost. Lahko smo ponosni, da smo v nekaterih stvareh edini. Še posebno sem vesela obiskovalcev iz tujine. Želim si, da bi bilo prireditev Podeželje v mestu še več.«

Darinka Čuček, Kmetija Čuček, Lenart:

»Rada sodelujem na Podeželju v mestu, ker tako pridobim nove stranke. Prodaja se odlično.«

Katarina Očko, Ekološka kmetija Očko, Laško:

»Na Podeželju v mestu rada sodelujem zaradi promocije kmetije. S tem, ko se pojavimo na stojnici, damo možnost ljudem, da vidijo in okusijo naše izdelke. Veliko se jih kasneje vrača. Stranke nas pokličejo, kar je dobro. Če jaz dobro jem, zakaj ne bi še drugi!«