English

Za razvoj slovenskega podeželja


06.12.2018 •

25 let ZSPM in izbor naj projekta 2018

Naj projekt Košnja u snožet DPM Škofja Loka  

Udeleženci srečanja so bili ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, predsednik KGZS Cvetko Zupančič s sodelavci, predstavnica Zadružne zveze Slovenije Anita Jakuš, predsednik in dva sodelavca Rural Youth Europe iz Bruslja, predstavniki vseh društev podeželske mladine iz Slovenije, vsi bivši predsedniki ZSPM in drugi. Med povabljenci je bil tudi predstavnik izbora IMK Matic Vizjak, ki uspešno in zelo spodbudno predstavlja kmetijstvo v raznih aktualnih izborih in prireditvah doma in v tujini.

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič je podelil priznanje predsedniku ZSPM Roku Damjanu za dolgoletno uspešno sodelovanje na področju skupnega strokovnega in promocijskega udejstvovanja v kmetijstvu in gozdarstvu.

S prireditvijo je ZSPM zaključila praznično leto - 25 letnico delovanja ZSPM. Na tej prireditvi je komisija sestavljena iz predstavnikov ZSPM izbrala najuspešnejši projekt med petimi konkurenčnimi projekti društev podeželske mladine. Prvo mesto si je zaslužil projekt »Košnja u snožet« v organizaciji DPM Škofja Loka, ki si je zastavilo ambiciozen cilj-vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Ta cilj so dosegli z organizacijo zahtevne, tradicionalne prireditve, ki je vključevala stare delovne navade in uspela zbrati največje število koscev na enem mestu. Koscem se je pridružil tudi predsednik države Borut Pahor. Košnja je potekala na obsežnem terenu Smučarskega centra Cerkno.

Po dobri organiziranosti in učinkoviti promociji na lokalnem območju so učinkovali tudi ostali štirje projekti DPM, ki so se uvrstili v finale in so bili predstavljeni s krajšimi nazornimi video posnetki.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, je podelila priznanja vsem petim projektom, ki so se uvrstili v finale.

K besedi so povabili prvega predsednika in ustanovitelja ZSPM Aleša Kotnika ki je sedaj zaposlen na domači kmetiji in je pridelovalec mleka z velikim številom krav molznic.


Ne spreglejte
Izobraževanja in predavanja

 

 

Glasilo

ŠTEVILKA 149, OKTOBER 2018

 

  • Predsednik  OE KGZS Postojna Janežič: Državo čaka še veliko dela
  • Ponikva: Že v malem zrnu vse bogastvo je
  • Za sožitje med generacijami
  • CV - življenjepis naše narave

Kupujmo domace

PEFC