English

Za razvoj slovenskega podeželja


19.04.2017 •

Državni kviz Mladi in kmetijstvo

To soboto v Svetem Juriju ob Ščavnici  

To soboto se bo zaključil letošnji ciklus tekmovanj, ki so potekala na občinski in regijski ravni. Na tekmovanjih Mladi in kmetijstvo sodelujejo 3-članske ekipe mladih s podeželja, ki so člani društva, ki je včlanjeno v Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM). Obvezna so regijska tekmovanja, samo zmagovalci teh lahko sodelujejo na državnem tekmovanju. Regijska tekmovanja  so se organizirala za naslednja območja: Primorsko, Gorenjsko, Dolenjsko, Belo krajinsko, Posavsko, Ljubljansko z Zasavjem, Celjsko, Koroško, Podravsko ter Pomursko.

Občinska in regijska tekmovanja so se izvedlao do 31. marca. Državno tekmovanje Mladi in kmetijstvo pa bo 22. aprila 2017 pri Kulturnem domu v Sv. Juriju ob Ščavnici. Na državnem tekmovanju sodelujejo ekipe zmagovalke regijskih tekmovanj v enaki sestavi. Brez predhodnega izbora tekmuje tudi zmagovalna ekipa državnega tekmovanja iz leta 2016, ki si je pridobila čast izvedbe prireditve državnega tekmovanja v letu 2017 (DPM Sv. Jurij ob Ščavnici).

Zveza slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vabita, da se udeležite državnega tekmovanja in pomagate oblikovati pestre in zanimive prireditve po vsej Sloveniji.

VABILO


Ne spreglejte
Izobraževanja in predavanja
Glasilo

ŠTEVILKA 146, APRIL 2018

 

  • Podpredsednik KGZS Golavšek: SKP mora biti bolj učinkovita
  • Novosti v Zakonu o kmetijstvu
  • Računi v kmetijstvu
  • Kmetuje, aktiven med mladimi in še gasilec za povrh

Kupujmo domace

PEFC