English

Za razvoj slovenskega podeželja


21.04.2017 •

Podeželje v mestu vabi - gremo na kmetijo!

V soboto, 22. aprila, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.  

Kmalu bo sobota, 22. aprila, ko bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani potekalo letos drugo Podeželje v mestu.

Na njem se bo med 8. in 14. uro predstavljalo 40 slovenskih kmetij s pestra ponudba mesnin, krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave. Posebno mesto pa bo tokrat namenjeno turističnim kmetijam, tako Podeželje v mestu vabi – gremo na kmetijo!

Tokrat bodo gospodarji kmetij prišli v mesto s povabilom, da jih obiščete. Pridete k njim in z veseljem vam bodo odprli vrata svojih domov in razkazali svoja polja, vinograde, sadovnjake in gozdove. Postregli z domačo hrano in vam predstavili zgodbo o kmetovanju.

Vzdušje življenja na planšariji bo prikazovala družina Karničar s Šenkove domačije, ki kmetujejo na Zgornjem Jezerskem in bodo za obiskovalce pripravljali masunjek. Gre za pastirsko jed iz kisle in sladke smetane ter ajdove moke. Poseben čar bo tokratnemu dogodku dajal ogenj, na katerem se bo kuhala jota, ki jo pripravljajo v Brunarici pri Ingotu, ki se nahaja na planšariji v Jasenjah nad Gozdom Martuljkom. 

Ob 10. uri se bo pričel kulturni program in po trgu se bo plesalo, kramljalo, prodajalo in kupovalo v ritmu Ansambla bratov Štrukelj.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Združenje turističnih kmetij Slovenije v sodelovanju z Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami.


Ne spreglejte
Izobraževanja in predavanja
Glasilo

ŠTEVILKA 146, APRIL 2018

 

  • Podpredsednik KGZS Golavšek: SKP mora biti bolj učinkovita
  • Novosti v Zakonu o kmetijstvu
  • Računi v kmetijstvu
  • Kmetuje, aktiven med mladimi in še gasilec za povrh

Kupujmo domace

PEFC