English

Za razvoj slovenskega podeželja


09.03.2017 •

Strokovni odbor za vinogradništvo in vinarstvo

Največ besed seveda o zaščiti Terana  

Konstitutivna seja Strokovnega odbora za vinogradništvo in vinarstvo pri KGZS je bila v petek, 17. februarja 2017. Zbrane je pozdravil predsednik KGZS Cvetko Zupančič, ki je sejo vodil do izvolitve vodstva.

Člani odbora so zaradi odsotnosti predvidenega predsednika odbora izvolitev le-tega prestavili na naslednjo sejo, so pa izvolili podpredsednika Davida Štoka, ki je sejo v nadaljevanju tudi vodil.

Na seji so razpravljali o aktualni temi o zaščiti PTP Teran Slovenija in se seznanili s celovito predstavitvijo te problematike in tudi predvidenih aktivnosti za celostno zaščito Terana, ki sta ga odboru predstavila Mojca Jakša, predstavnica Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano (MKGP) in podpredsednik odbora Štok David, kot član civilne iniciative Primorske.

V nadaljevanju je Mojca Jakša podala izčrpno predstavitev stanja slovenskega vinogradništva s poudarkom tako na predvidenih zakonodajnih spremembah kot tudi na novostih v ustaljenem sistemu promocije s poudarkom na vstopanje vinogradništva v shemo izbrana kakovost.

Odprli pa so še problem dokupa grozdja, ki pa po mnenju odbora predstavlja tako kompleksno področje, da so sklepanje o tem prestavili na naslednjo sejo strokovnega odbora. (RŠ)


Ne spreglejte
Izobraževanja in predavanja
Glasilo

ŠTEVILKA 146, APRIL 2018

 

  • Podpredsednik KGZS Golavšek: SKP mora biti bolj učinkovita
  • Novosti v Zakonu o kmetijstvu
  • Računi v kmetijstvu
  • Kmetuje, aktiven med mladimi in še gasilec za povrh

Kupujmo domace

PEFC