English

Za razvoj slovenskega podeželja


15.02.2017 •

Prijave na Dobrote slovenskih kmetij samo še do petka

Ne zamudite s prijavo!  

Za sodelovanje na ocenjevanju in razstavi Dobrote  slovenskih kmetij, ki bodo med 19. in 21. majem 2017 v minoritskem samostanu na Ptuju se izteka rok za prijavo vzorcev na razpis. Rok se bo iztekel pojutrišnjem, v petek,17. februarja. Kmetije vabimo, da se na svoji enoti kmetijske svetovalne službe prijavijo z izdelki za sodelovanje.

Senzorična ocenjevanja dobrot s slovenskih kmetij se bodo začela že v mesecu marcu in nato vse do zadnjega ocenjevanja izdelkov iz moke, ki se ocenjujejo tik pred razstavo v maju. 

Na vseh dosedanjih razstavah Dobrote slovenskih kmetij je bilo skupaj podeljenih 17.187 priznanj, od tega 4.839 bronastih, 5.610 srebrnih in 6.738 zlatih ter 908 znakov kakovosti.  

Kot vsako leto, je tudi tokrat poudarek na eni izmed sodelujočih regij, tokrat bo Pomurska, ki je znana po kakovostnih izdelkih iz moke, mleka, mesa in drugih dobrotah.  

Tudi letos je pričakovati dober odziv kmetij za sodelovanje z izdelki v ocenjevanju na razstavi še posebej tistih, ki imajo dopolnilno dejavnost že registrirano in dobrote tudi tržijo na lokalnem trgu. 


Ne spreglejte
Izobraževanja in predavanja
Glasilo

ŠTEVILKA 146, APRIL 2018

 

  • Podpredsednik KGZS Golavšek: SKP mora biti bolj učinkovita
  • Novosti v Zakonu o kmetijstvu
  • Računi v kmetijstvu
  • Kmetuje, aktiven med mladimi in še gasilec za povrh

Kupujmo domace

PEFC